Holtan találtak egy idős nőt 2. kerületi otthonában, a rendőrség emberölés miatt nyomoz – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon hétfőn reggel.

A lánya gyilkolhatta meg a 75 éves nénit

Édesanyja meggyilkolásával gyanúsított nőt fogtak el Budapesten – tudatta a rendőrség a honlapján hétfőn délután. A 2. kerületi Bimbó úton, egy társasházban vasárnap este holtan találtak egy ott lakó 75 éves nőt, a helyszínen felmerült az idegenkezűség gyanúja. A gyilkossággal megalapozottan gyanúsítható a sértett 32 éves lánya, akit a nyomozók kihallgattak és őrizetbe vették – olvasható a police.hu-n. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fia hívta a rendőrséget

– Úgy tudom, hogy a harmadik emeletre mentek fel, mert valaki megölte az ott élő 75 éves hölgyet. Nem ismertem közelről őket, de azt tudom, hogy a férje orvos volt, vele élt. A férfi nem volt itthon, ugyanis jelenleg kórházban van, műtötték. Információink szerint az asszony fia hívta a rendőrséget, amikor este átment az szüleihez.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Durván elbántak vele

Információink szerint a kiérkező rendőrségi egységek is „átlagos” riasztáshoz érkeztek ki a házhoz. A fiú nem gyilkosság miatt, hanem rosszullét miatt kért segítséget a segélyhívón. Én nem tudom, hogy ki bánthatta az asszonyt – folytatta a szomszéd. – Ám azt hallottuk, hogy nagyon durván elbántak vele… Gondolom ismerhette az illetőt, ha beengedte magához a lakásba – zárta.

Idős néni az áldozat

A tájékoztatás szerint a 2. kerületi Bimbó úton, egy társasházban vasárnap 22 óra 30 perc körül holtan találtak egy ott lakó 75 éves nőt.

Akkor még keresték az elkövetőt

A helyszínen a rendőrök szemlét tartottak, amelynek során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az elkövető felkutatása folyamatban van – tették hozzá.

Emberölés Soroksáron

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta napok óta nem adott magáról életjelet, a megrendelt ételét is napokig nem vette át az idős férfi, akit megöltek Soroksáron. A szomszédok szerint Laci bácsi magának való ember volt, nem nagyon szeretett kommunikálni a környékbéliekkel.

Magányos, zárkózott ember volt

A szomszédok a Ripostnak elmondták, hogy a bácsi nagyon magányos, bezárkózó életet élt. Nem nagyon szeretett kommunikálni a környékbéliekkel. „Laci bácsi magának való ember volt” – fogalmaztak.

„Még a vezetéknevét sem tudtuk”

„Majdnem 8 évig a szomszédom volt. Egyedül élt, de annyira keveset kommunikáltunk, hogy még a vezetéknevét sem tudom. Mi Laci bácsinak ismertük” – mesélte a szomszéd.

Sok múlt a kedvén

„Laci bácsinál sok múlt azon, mikor milyen kedve volt. Valamikor előre köszönt nagyokat, máskor meg fura módon szinte sértésnek vette, ha mi ráköszöntünk” – folytatta egy másik közeli lakó.

Az ételfutár szólt a rendőröknek

A rendőrséget, úgy tudják, az ételfutár értesítette, miután Laci bácsi több napig nem vette át a megrendelt ebédjét. A szomszédok először egy rendőrautót láttak érkezni, majd nem sokkal később egyre több rendőrautó és helyszínelő érkezett a házhoz. Még este 10-kor is volt kint rendőrségi autó a házuk előtt.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI