Minden előzmény nélkül meghalt egy 28 éves nő, miután világra hozta ikergyerekeit a nyíregyházi kórházban. Renáta a szülés után 12 órával vesztette életét. A kismama ikrekkel volt terhes, hirtelen rosszul lett, terhességének 33. hetében az orvosok a császármetszés mellett döntöttek. A műtét után minden rendben volt, a nő keringése mégis összeomlott. Édesanyja szerint Renáta a gyermekeiben él tovább.  

A császármetszés mellett döntöttek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy az Újfehértón élő Renátának november 13-án kellett befeküdnie a kórházba, ahol három nappal később „ünnepelte” a 28. születésnapját. Mivel ikreket várt, és a babák kicsik voltak a babák, ezért erősíteni kellett őket. „Csakhogy a laboreredmények miatt úgy döntöttek, hamarabb, a várandóssága 33. hetében, a múlt csütörtökön meg kell császározni” – kezdte a szomorú történetet a kismama édesanyja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A műtét után édesanyját hívta

Szlávik Veronika azt mondta, a műtét után még sikerült beszélnie a lányával. „Boldogan mesélte telefonon, hogy minden rendben van a picikkel, sőt, még annyi ereje is volt, hogy küldjön róluk nekem egy képet, de közben hátfájásra panaszkodott” – mondta a gyászoló asszony.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Azt mondta, jól van”

„A lányom egészségesen ment be a kórházba, utána még magához tudta ölelni a gyerekeit. Azt mondta, hogy jól van, ekkor beszéltem vele utoljára. Összeeomlott a keringése, amire beértünk a kórházba, meghalt. A lányom a két kicsiben él tovább, ez ad nekünk erőt” – tette hozzá a Tényeknek Veronika.

A kislányok jól vannak

„Laura és Flóra jól vannak. Hiszem, hogy az anyukájuk ott van velük most is… és Reni az unokáimban él tovább” – mondta a nagymama. „A picik koraszülöttként jöttek a világra, emiatt jelenleg inkubátorban vannak, de hamarosan az apukájuk hazaviheti őket. „Nem tudod, mennyire szeretsz valakit, amíg rá nem jössz, hogy soha többé nem fogod látni. Hogy egy olyan világban kell élned, ahol ő már nem létezik” – ezt már Renáta férje írta a közösségi oldalán.

Együtt tervezték az életüket

Renáta és a férje, Csaba négy éve vettek meg egy öreg házat a városban, amit gyönyörűen felújítottak. Együtt, szeretetben tervezték leélni az életüket, a boldogságuk pedig nem is lehetett volna nagyobb, amikor megtudták, hogy hamarosan egyszerre két babát nevelhetnek közösen.

Várják a vizsgálatot

„Óriási katasztrófa a fiamnak, hogy a két kislánya anya nélkül maradt. Teljesen összeomlott, maga alatt van. A fájdalom miatt egyelőre képtelenek vagyunk beszélni a történtekről” – fogalmazott az édesapa családja. A család várja a vizsgálatok eredményét, mert tudni szeretnék, pontosan mi okozta a tragédiát.

Összefogást indítottak

Hosszúné Vass Angelika, Újfehértó polgármesterének a felesége a Facebookon számolt be a tragédiáról. Összefogást indított, amelynek keretében egy jótékonysági adománykoncertet is szerveztek december 8-ra a család támogatására. A rendezvényen Gergely Róbert Szécsi Pál dalokat énekel majd.

Segíteni kell a családnak

„A múlt héten tragédia történt egy fiatal, újfehértói család életében. Az édesanyát elvesztették a szüléskor, félárván maradt apukával a két újszülött pici kislány. Nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett, próbáljunk meg segíteni, ahogy erőnktől telik!” – írta a polgármester felesége. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénzadomány

Aki pénzadománnyal segítené a gyászoló családot, az édesapa, Seres Csaba Máté számlaszámára utalva megteheti: 10403480-86768455-78661007

Kiemelt kép: illusztráció