Trendek az élet minden területén jönnek-mennek. Frizurák, lakberendezés, divat, de így van ez a fürdőszobák berendezésével is. Minden évnek megvannak a jellemző stílusirányai, színei, anyagai. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy 2023-ban milyen fürdő számít igazán divatosnak. Az adott trend megjelenik a bútorokon, a mosdó csaptelepein és a szanitereken is. Nézzük, miből tevődik össze a 2023-as fürdőszoba trend!

Fából készült bútorok és kiegészítők

2023 fürdőszobája nem műanyag vagy fém tárgyakkal operál, hanem inkább a fabútorok és kiegészítők felé mozdul el. Egy szép akril kád például gyönyörűen mutathat fa bútorokkal a fürdőszobánkban! Ezeknek a fa bútoroknak természetesen jó minőségűnek kell lenniük, mert ha nincsenek megfelelően kezelve, akkor nem fogják bírni a párás, vizes levegőt. Ez pedig a fürdőszobában elkerülhetetlen.

Akár a mosdó körüli pultrész is készülhet fából, gyönyörű munkalapok között lehet válogatni. A mosdó csaptelepe és környéken kifejezetten is ki van téve annak, hogy megálljon rajta a víz. A pultok fal felé eső részeit óvni kell attól, hogy befolyjon oda a víz. Ha ez megtörténik, akkor hamar penészes lehet a csap környéke. A fa kezelésével és rendeltetésszerű használatával azonban ez megelőzhető.

Fából még a WC-papír tartó is sokkal esztétikusabb látványt nyújt, de így van ez a fanyelű WC-kefével is. WC-ülőke is kapható fa kivitelben. Szinte bármi elkészíthető fából. A természetes hatás fokozása érdekében a zuhanyzót vagy a kádat is érdemes úgy kiválasztani, hogy mind színben, mind anyagban hozza ugyanezt a természetközeliséget. 

A fa, mint alapanyag elég borsos árú tud lenni, ezért kaphatók fautánzatú műanyag bútorok is. Sajnos ezek se kinézetükben, se tapintásukban nem tudják hozni az eredetiek minőségét. Ha arra gondolunk, hogy egy minőségi fa mosdószekrényt egy életre veszünk meg, akkor érdemes inkább a minőséget választani.

Meleg árnyalatok, földszínek

A fürdőszoba összképét nagyban befolyásolja, hogy milyen színű burkolólapokat, csempéket, kiegészítőket szerzünk be. A 2023-as trendben nem a teljesen fehér vagy kontrasztos, esetleg harsány színek dominálnak, hanem a fa színéhez közelítő bézs, barna és a földszínek. 

Ennek megfelelően választhatunk a mintás és egyszínű csempék vagy járólapok közül. A földszínek megjelenhetnek a fürdőszobai függönytől kezdve a szőnyegen át a törölközőkig mindenhol. 

A fogkefetartók, ha szem előtt vannak a mosdó mellett, akkor szintén követhetik ezeket az árnyalatokat. Ugyanígy a szappantartók is. Ha már természetközeliség, akkor érdemes előnyben részesíteni a papír csomagolású szilárd szappanokat, hiszen így nem termelünk felesleges műanyagot sem. Gyönyörű kerámia vagy fa szappantartókat szerezhetünk, amik így a szappannal együtt a fürdőszoba ékei lehetnek.

A minimalista irányzat szívesen játszott a fekete és fehér kontrasztjával, a szögletesebb vonalakkal, egyszerűbb geometriai formákkal. A 2023-as fürdők ezzel szemben inkább a skandináv stílus felé húznak.

Növények és visszafogott dekoráció a fürdőszobában

Továbbvive a természetközeli, fával és föld színekkel operáló fürdőszobatrendet, a növények azok, amikkel feltehetjük erre a stílusra. Bőven akadnak olyan növények, amik kifejezetten kedvelik a párás levegőt. Nemcsak magunkat örvendeztetejük meg tehát azzal, ha körbepakoljuk a kádat növényekkel, hanem nekik is jót teszünk vele. 

Növények helyet kaphatnak a mosdó mellett a fürdőszobaszekrényen, esetleg egy olcon vagy az ablakban is. Mely növények jöhetnek szóba? Páfrány, pálma, orchidea, aloe vera, anyósnyelv, borostyánfélék. Ezek közül a borostyán például gyönyörűen futtatható, a polcokról levezetve akár a fürdőkádig. A növények elhelyezésével még egy dekorelem megjelenik a fürdőszobában, ez pedig a virágcserép. A természetes anyagok sorába ez is szépen belesimul. Gyönyörű kaspók, kisebb nagyobb virágládák, cserepek várnak minket a webshopokban rengeteg színben. Arra törekedjünk, hogy ezek is harmonizáljanak egymással, ne tegyünk egy ókori stílusú kaspó mellé egy teljesen másmilyen kort idéző cserepet.

A növények mellett egyéb dekorációk is helyet kaphatnak a fürdőszobában. Bár fényképeket oda kevésbé szoktunk kihelyezni, egy-egy szép kép ott is jól fog mutatni. A természetesség jegyében remekül lehet díszíteni a fürdőszobát kövekkel. Ezek kerülhetnek a kád vagy a zuhanyzó környékére vagy a mosdó köré is. A kő olyannyira jelen van a szaniterek világában alapanyagként is, hogy kőből készült mosdókagyló is kapható. Ezek rusztikusabb darabok, de szuperül beleillenek 2023 fürdőszobájába.

A fentiek figyelembevételével egy nagyon kedves fürdőszobánk lehet, ami ráadásul az épp aktuális trendeknek is megfelel. Nemtől és kortól függetlenül a természetességre törekvő fürdőszoba mindenkihez passzolhat. A növények tisztítják is a levegőt, sőt például az orvosi aloét még hasznosíthatjuk is. Sok kozmetikumnak alapját képezi az aloe gél.

A természetes fürdő arra törekszik tehát, hogy a benne lévő összes tárgy és növény szervesen a része legyen, teljes harmóniában. 

Kép forrás: unsplash.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.