A modern pénzügyi technológiák fejlődése jelentős változásokat hozott a banki szektorban. A Revolut, Wise (korábban TransferWise) és N26 úttörő szerepet vállalnak ebben a digitális forradalomban, kínálva egyszerű, gyors és költséghatékony pénzügyi megoldásokat a világszerte utazóknak és a nemzetközi pénzmozgásokat végzőknek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezeket a fintech cégeket, különös tekintettel szolgáltatásaikra, előnyeikre és azokra a fontos tudnivalókra, amelyeket érdemes ismerni, mielőtt döntést hoznánk egy ilyen modern bankszámla megnyitásáról.

Revolut: A mindenre előkészített utazó bankszámlája

A Revolut egy brit alapítású fintech cég, melyet 2015-ben alapítottak. A cég célja, hogy forradalmasítsa a hagyományos bankolást azzal, hogy digitális platformon kínál pénzügyi szolgáltatásokat. Az európai uniós ügyfelei a Revolut UAB, európai banki licensszel működő bankhoz tartoznak, amely Litvániában van bejegyezve és az ügyfeleire a 100 ezer eurós litván betétvédelmi alap védelme vonatkozik

Revolut kártya és számlája különösen népszerű az utazók és a nemzetközi tranzakciókat végző felhasználók körében, hiszen lehetővé teszi többféle valuta kezelését, valamint kedvező árfolyamokat és alacsony tranzakciós díjakat kínál. 

A Revolut alkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen lehet pénzt váltani, utalásokat indítani és a kiadásokat nyomon követni. Ezen kívül a Revolut kínál biztosításokat, megtakarítási lehetőségeket és befektetési termékeket is.

Magyarországon már több mint 1 millióan regisztráltak a Revolutra. 

Wise: Hatékony és átlátható nemzetközi pénzátutalások

A Wise (korábban TransferWise) egy másik brit fintech cég, amely 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy olcsóbbá és átláthatóbbá tegye a nemzetközi pénzátutalásokat. 

A Wise fő erőssége az átlátható díjszabás és a valós piaci árfolyamon történő pénzváltás. A Wise számlája lehetővé teszi többféle valuta tárolását és kezelését, így ideális választás azok számára, akik gyakran utalnak pénzt külföldre vagy kapnak külföldi fizetéseket. 

A Wise kártya segítségével a felhasználók világszerte költhetnek saját valutájukban, elkerülve ezzel a rejtett díjakat és magas átváltási költségeket. 

Emellett a Wise lehetőséget nyújt arra is, hogy a felhasználók saját, helyi bankszámla adatokkal rendelkezzenek több országban, így egyszerűbbé téve a helyi pénzmozgásokat és átutalásokat.

N26: A digitális bankolás európai úttörője

Az N26 egy német online bank, amely 2013-ban indult el, és gyorsan népszerűvé vált a digitális bankolás területén. Az N26 kiemelkedik egyszerűségével és kényelmes online bankolási élményével. 

A bank szolgáltatásai közé tartozik a személyes és üzleti bankszámlák, megtakarítási termékek, valamint a költségkövetés és költségtervezés eszközei. Fontos megjegyezni, hogy az N26 jelenleg nem regisztrálható magyarországi lakcímmel, de számos más európai országban, például Németországban, Ausztriában vagy Spanyolországban is elérhető.

Az N26 különösen népszerű azok körében, akik minimalista, de hatékony bankolási megoldásokat keresnek. Az N26 mobilalkalmazása intuitív és felhasználóbarát, lehetővé téve a számla kezelését bárhol, bármikor. 

Az N26 is kínál ingyenes alapszintű számlát, amely magában foglal egy ingyenes virtuális bankkártyát (fizikai kártyának van egy egyszeri díja) és ingyenes európai banki átutalásokat, valamint versenyképes díjakat a nem európai tranzakciókra.

Egyesített digitális pénzügyi szolgáltatások: A fintech bankok előnyei

Mind a Revolut, a Wise, és az N26 a modern bankolás új korszakát képviselik. Ezek a fintech cégek olyan előnyöket kínálnak, mint a gyors regisztráció, a könnyű hozzáférhetőség, a többféle valuta kezelése, alacsony tranzakciós díjak és a valós idejű árfolyamok. 

Emellett a digitális bankolás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhonnan kezeljék pénzügyeiket, ami különösen fontos a gyakran utazóknak és azoknak, akik nemzetközi szinten dolgoznak vagy kereskednek.

Revolut, Wise, N26: Melyik a legjobb választás?

A választás a személyes igényeken és pénzügyi szokásokon múlik. A Revolut ideális azok számára, akik sokoldalú pénzügyi eszközöket keresnek utazás közben. 

A Wise tökéletes választás azoknak, akik gyakran végeznek nemzetközi átutalásokat és értékelik az átlátható díjszabást. 

Az N26 pedig a digitális bankolás egyszerűségét és kényelmét kínálja azoknak, akik Európában élnek és szeretnének egy egyszerű, de hatékony online bankszámlát.

Kiemelt kép forrása: depositphotos.com

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: revinfo.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.