Május 28-án, pünkösd vasárnapján nem csak a keresztények ünnepelnek. Ez a nap a gyermekeké is, hiszen ma van a gyereknap. Körülnéztünk, melyek a legjobb programok vasárnap, ebben a szép időben.

Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Park mindig is a gyerekek kedvence volt, május utolsó hétvégéjén 10 és 18 óra között igazán izgalmas programokkal várják a családokat. Május 27-28-án a belépés 14 év alatti gyerekek számára ingyenes, a felnőttek pedig 3000 forintért válthatnak jegyet a Vasúttörténeti Parkba. A jókedv és a vidámság mellett a fenntarthatóság témája is nagy hangsúlyt kap. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Cifra Palota

A MÜPA szokásos vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Rengeteg kreatív és zenés foglalkozással és mesével várják a gyerekeket és a szülőket május 28-án vasárnap bent az épületben és kint a szabad téren egyaránt. A program kicsik és nagyok számára is ingyenes. Odakint lesz rongybaba-, szalvétavirág- és dobkészítés, kerekesszékes akadálypálya, és népi kosaras körhinta. Az előcsarnokban hangszerkészítő műhely és hangszersimogató, az üvegteremben diafilmsarok és képalkotó foglalkozások lesznek. A teljes programról itt tájékozódhatsz.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bókay-kert Családi és gyereknap

Május 28-án, vasárnap Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzata izgalmas kalandokkal várja a gyerekeket. Kézműves foglalkozások, ugrálóvár, arcfestés, óriásbábok, gólyalábasok színesítik az egész napos programsorozatot. A fesztiválszínpadon többek között Tompeti és barátai, park aerobik és pandance szórakoztatja a gyerekeket. További részleteket a Bókay-kert Facebook-oldalán találsz.

Gyermekvasút

Május 29-én, a Gyermeknapon a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a vonatok 40-50 percenként járnak, nosztalgiavonat is közlekedik. Hűvösvölgyben gyermekprogramok várják az utasokat.

A belvárosban is gyereknap lesz

A Szabadság téren 10 órakor az Alma együttes lép a színpadra, majd 11 órától Kőhalmi Ferenc: Ferenc vagyok bűvész-zenés koncertjét hallgathatjátok meg, de lesz még állatsimogató, Molyolda régi idők játékai, bakonyi fajátékok, kosaras körhinta és Pici piac. A Bástya parkban 15 órától Boka Gábor – János vitéz című előadását nézhetitek meg, de lesz még kézműves foglalkozás is. Részletek itt.

Városligeti gyereknap

Három napon át várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a budapesti Városligetben. Ez a 3 nap, amely a felhőtlen szórakozásról fog szólni. Május 27-én és 28-án 2 színpadon, több mint 40 helyszínen zajlanak a programok. Idén is sok ingyenes gyerek- és családi program lesz azért, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek is jól érezhessék magukat és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak. A népszerű rendezvényre tavaly több tízezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

A hátrányos helyzetű gyerekekre is gondolnak

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2023. május 27-én és 28-án szervezi meg a hagyománnyá vált Városligeti Gyermeknapot. Idén is sok ingyenes gyerek- és családi program lesz azért, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek is jól érezhessék magukat és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak. A népszerű rendezvényre tavaly több tízezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Neves művészek érkeznek

Gyermekmentő Nagyszínpadán mindkét nap neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Lesz internetsátor, benne a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékokkal, 

Ötszáz nehéz sorsú gyermek is érkezik

A Gyermekmentő idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi, budapesti és tiszakóródi – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből és Csángóföldről. A vendégek szállás- és étkezési költségét a Szolgálat vállalja, ezen felül pedig zsebpénzt is kapnak a diákok.

Darus gyereknap Budaörsön

Az országban egyedülálló rendezvényen a gyerekek kipróbálhatják magukat igazi darukezelőként, szakképzett személyzet segítségével irányíthatnak valódi munkagépeket. A gépek mellett olyan egyéb programok várhatóak, melyeket minden 2-6 éves gyerek szeret: ugrálóvárak, arcfestés, kézműves sarok, játékmunkagépes játszóház, óriási építőkockák és egyéb játékok.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook