Alig pár nappal az ügy kipattanása után, szombaton megszólalt Lévai István Zoltán, akiről kiderült: ötmillió forintot ajánlott a kétfarkú kutya párt egyik politikusának, ha elindul az önkormányzati választáson az ellenzéket gyengítendő.

Indulásra biztatott

A fideszes Lévai István Zoltán körül hétfőn robbant ki a botrány. A Válasz Online ugyanis arról írt, hogy a kutyapártos Aleva Mártát megkereste, hogy indulásra biztassa a fővárosi 18. kerületben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fizetni is hajlandó lett volna

A cikk szerint a kerületi polgármesteri széket megcélzó Lévai István Zoltán ötmillió forintot is hajlandó lett volna fizetni a kutyapárt passzivistájának, ha utóbbi is elindul a jövő nyári önkormányzati választáson, csökkentve a jelenlegi polgármester, a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fotó és hangfelvétel

Aleva Márta találkozott a politikussal, de elmondása szerint csak azért, hogy bemutassa, hogyan kívánja pénzelni a kormánypárt az ellenzéket. A találkozót fénykép örökítette meg, sőt, a portál szerint hangfelvétel is rögzítette a Lévai István Zoltán kísérletét.

Lemondott, kilépett

Az ügy kipattanása után a Fidesz közölte, hogy Lévai István Zoltán lemondott valasztókerületi elnöki posztjáról. Sőt: a pártból is kilépett.

Ő akart lebuktatni

A politikus szombaton a közösségi médiában igyekezett eloszlatni a kételyeket. Azzal a magyarázattal állt elő, hogy ő valójában csak a Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kerületi „összejátszását” szerette volna lebuktatni.

Ki akarta deríteni az igazságot

„Az MKKP köztudomásúan azt a képet igyekszik mutatni magáról, hogy nem elkötelezett egyetlen politikai erő mellett sem, így egyenlő távolságot tart mind a Fidesztől, mind a DK-tól. Ezért is éreztem fontosnak, hogy kiderítsem a hír valóságtartalmát” – magyarázta.

Erről értesült

Közleményében azt állította, hogy még tavasszal úgy értesült: nem fognak a kutyapártosok jelölteket állítani, hogy Szaniszló és csapata megtarthassa pozícióit. Ezért hívta találkozóra Aleva Mártát.

„Előre megtervezett”

Azt is írta, hogy őt Aleva Márta „megtévesztette”, és „előre megtervezetten, jogellenes módon beszélgetéseinkről képanyagot és beleegyezésem nélkül hangfelvételt készíttetett, amit megosztott” a Válasz Online-nal.

Vállalja a politikai felelősséget

Hozzátette: mivel Szaniszló saját bevallása szerint tudott a lejáratására szervezett akcióról, így szerinte bebizonyosodott az összejátszás. Ennek ellenére azt írta, hogy vállalja a politikai felelősséget a hibájáért, és lemondott.

Függetlenként marad

Azt is hozzátette azonban, hogy a kerületi képviselői helyét megtartja, mert azt egyéni jelöltként szerezte. De függetlenként marad a testületben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lévai István Zoltán a Hír TV stúdiójában – fotó: Youtube