Ismét elképesztő dolgok történtek a MÁV egyik vonalán! Csütörtökön este, a megengedett sebességnél gyorsabban ért be a debreceni pályaudvarra a budapesti Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó Nyírség Intercity és a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról. Néhány utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérülést szenvedett. A vonaton ülők közül többen arról számoltak be, hogy halálfélelmük volt, tehetetlennek érezték magukat és örültek, hogy kék foltokkal megúszták.  A MÁV elnézést kért a történtekért.

„Gyorsabban ért be a debreceni vasútállomásra”

„A Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó, Hajdúszoboszlóról 19:47-kor továbbindult Nyírség InterCity eddig tisztázatlan okból a megengedett sebességnél gyorsabban járt be a debreceni vasútállomásra.  A váltóknál a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról. Néhány utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérülést szenvedett, mentőt nem kellett hívni” – írta közleményében a Mávinform. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Elnézést kérünk”

„Az IC várhatóan nem közlekedik tovább. Az utasok a következő személyvonattal vagy a Tokaj InterCity-vel jutnak el Nyíregyházáig, onnan a személyvonat szerelvénye mentesítő vonatként továbbközlekedik Záhonyba. Az eset okát kivizsgálja a vasúttársaság. A megsérült utasaink elnézését kérjük!” – tették hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Döbbenetes volt!

A történtek után több olyan utas is leírta véleményét a Facebookon, aki ott ült a vonaton csütörtök este a debreceni állomáson. „Döbbenetes volt! A második kocsiban utaztam és egyszer balra dőlt a szerelvény és mindenki balra csapódott az ablaknak táskástul, bőröndöstül, majd jobbra. Hála Istennek én fizikai sérülések nélkül megúsztam. Mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek!” – írta egy hölgy.

Kék foltokkal megúszta

Én is ott utaztam. Néhány kék folttal megúsztam. Aki már kiment a fülkéből az ajtóhoz, az jobban megjárta” – tette hozzá egy másik utas.

„Beestem a négyes ülés közé”

„Rajta ültem a vonaton. A leszállókkal sorban álltunk már. Én épp a négyes ülésnél álltam és előbb bal oldalra dőltem, ahol a bőröndöt megtartottam, majd jobb oldalra beestem a négyes ülés közé, konkrétan egy fiatalemberre. Meg is ütöttem magam… Valaki azt kiabálta: kisiklott a vonat… Iszonyú volt… Segítettek felállni… De szerencsére nem volt nagy sérülésem. Megdöbbenten álltunk… Örülök, hogy ennyivel megúsztam, eltörhetett volna bármim az eséstől” – írta egy újabb hozzászóló.

„Úgy éreztem, tehetetlen vagyok”

„Egyike vagyok azoknak, akik leszállásra készülődve nagyot zuhantam. Csak azt érzékeltem, hogy tehetetlen vagyok. Szerencsére kis zúzódással megúsztam. Bármilyen eredménnyel zárul a kivizsgálás, gondolom, belátja mindenki, hogy itt a MÁV általános, sajnálatos leépüléséről, kevésbé egyetlen ember hibájáról van szó. Bárhogy történt, a sérülteket nem gyógyítja az ,,elnézést kérünk”” – olvashattuk az újabb kommentben.

„Remeg a kezem és a lábam”

„Nekem továbbra is remeg a kezem és fáj a lábam a ’könnyebb’ sérüléstől” – fűzte hozzá valaki.

Ez lehetett az oka

„Debrecenben a 8. vágányra gyakorlatilag nagyobb sebességgel bejárhat a vonat. A mozdonyvezető nem számított arra, hogy a 11. vágányra fog érkezni, s mivel késésben volt a vonat, gyakorlatilag kisebb lassítással próbálta bevinni az állomásra. Tévedett” – írta egy tapasztat utazó.

Szauna, természetjárás, kalandpark

„Múltkor szauna és természetjárás, most kalandpark jár a jegy mellé. Csinálja ezt bármelyik ország Európában vasúton, mint a MÁV” – írta valaki, utalva arra, hogy néhány nappal ezelőtt ugyancsak elképesztő dolgok történtek az egyik vonalon.

150 méteres vezetékhiány

Ahogy írtunk róla, szombaton a Mávinform a múlt szombaton közölte, hogy Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között 150 méteren leszakadt a felsővezeték az egyik vágány felett. A másik vágányon alapvetően folyhatott volna továbbra is a közlekedés, késésekkel, csakhogy az éppen karbantartás miatt le van zárva, ezért teljesen használhatatlan volt ez a szakasz. A baleset után a vonat közel másfél órát állt a semmi közepén, majd a katasztrófavédelem munkatársai segítették le az utasokat. Közülük többen nagyobb csomagokkal, akár biciklivel, mások papucsban keltek útra a pótlóbuszok felé egy erdőn keresztül, a hatóságok irányítása mellett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció