A Lightyear bróker megérkezése Magyarországra felkeltette az érdeklődést a befektetők körében, hiszen új lehetőségeket kínál a piacon. Ebben a blog cikkben részletesen áttekintjük a Lightyear brókert, hogy megismerjük előnyeit, hátrányait, és azt, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt a magyar befektetőknek.

Biztonság és megbízhatóság

Lightyear, egy 2020-ban alapított észt brókercég, amely 2023-ban lépett be a magyar piacra. A cég nem rendelkezik hosszú múlttal vagy banki háttérrel, ami felvethet a biztonsági kérdéseket egyes felhasználóknál.

Ettől függetlenül, az észt pénzügyi felügyelet, az EFSA által szabályozott, így az európai és amerikai befektetések biztosítás alatt állnak, ami bizonyos fokú biztonságot nyújt a befektetőknek.

Fontos megjegyezni, hogy a Lightyear egy fiatal vállalkozás, aminek fő célja a gyors növekedés. Ez a modell általában magában foglalja a kedvező feltételeket a kezdeti időszakban, ami később változhat. Ezen felül, a modern és egyszerű felhasználói felület megtévesztő lehet, és eltérítheti a befektetőket a stratégiai terveiktől.

A Lightyear TBSZ számlája és annak nyitása

Lightyear TBSZ számlát 2024. januártól kínál, ami vonzó lehetőséget nyújt a befektetők számára. A TBSZ lehetővé teszi, hogy csökkentsék vagy akár elkerüljék a magyarországi adókat a befektetéseken. 

A TBSZ számla megnyitása egyszerű, de csak azok számára elérhető, akik már rendelkeznek egy fő számlával a Lightyear-nél.

Befektetési lehetőségek a Lightyear-nél

A szolgáltatás főként részvényekre, ETF-ekre és pénzpiaci alapokra fókuszál, más befektetési termékek, mint például kötvények vagy kriptodevizák, nem érhetőek el náluk. 

A cég jelenleg hozzáférést biztosít 7 részvénypiacra, és több mint 3500 különböző részvény vásárlására kínál lehetőséget. 

Ez különösen előnyös lehet azok számára, akik széleskörű befektetési portfóliót szeretnének kialakítani.

Költségek és díjszabás

A díjszabása kedvező a befektetők számára, számos szolgáltatást ingyenesen kínálva, mint például az ETF-ek vásárlása, a számla több devizában való vezetése, pénz be- és kiutalása. 

A bróker a be nem fektetett pénzekre is kamatot fizet, ami versenyképes más szolgáltatókkal szemben. Lekötés nélkül forintra, euróra, amerikai dollára és angol font devizákra havonta fizet kamatot.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a feltételek változhatnak a jövőben, ahogy a cég növekszik és átalakul.

Ügyfélszolgálat és felhasználói vélemények

Jelenleg a Lightyear nem rendelkezik magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, és az ügyfélszolgálat csak e-mailen vagy üzenetküldésen keresztül érhető el. 

A tapasztalatok alapján a válaszidők gyorsak, de a növekvő vállalkozások gyakran nem tudnak lépést tartani a felmerülő problémákkal. Az internetes visszajelzések többsége pozitív, ami jó jel a cég szolgáltatásainak minőségére nézve.

A Lightyear bróker Magyarországon új lehetőségeket nyit a befektetők számára, különösen a TBSZ számla bevezetésével. Bár bizonyos biztonsági kérdések felmerülhetnek a cég fiatal és dinamikus természete miatt, az EFSA szabályozás és a biztosítások bizonyos fokú biztonságot nyújtanak. 

A cég kedvező díjszabása és széleskörű befektetési lehetőségei vonzóvá teszik a magyar befektetők számára. Azonban fontos, hogy a befektetők tisztában legyenek azzal, hogy a cég feltételei és szolgáltatásai változhatnak a jövőben.

A befektetési szolgáltatásokat a Lightyear Europe AS nyújtja. Felhasználói feltételek érvényesek. Kérjen szakszerű pénzügyi tanácsadást ha szükséges. A Lightyear nem nyújt adótanácsadást. Szolgáltatásuk csak angolul érhetőek el.

Kiemelt kép: depositphotos.com

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: martincsekzsolt.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.