A Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton, vagyis a Csepeli úton autózók Budapest és Szigetszentmiklós között egyenesen közlekedhetnek oda-vissza, így aki Csepelről Szigetszentmiklósra vagy Szigetszentmiklósról Csepel irányába halad, a kihajtó lezárása miatt könnyebben juthat át az átépítés alatt álló csomóponton, mert az M0-s irányába se a le-, se a felhajtás nem lehetséges, vagyis nincs keresztező forgalom.

Azok, akik Csepel felől szeretnének az M0-ra felhajtani az M1-es irányába, a halászteleki csomópontot használhatják, akik pedig Csepelről az M5-ös felé közlekednének, azok a Csepeli úton Szigetszentmiklós irányába haladhatnak, majd az M0-s feletti hídon áthajtva, közvetlenül felhajthatnak az M0-sra – írja az Index.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fontos tanács, hogy aki az M0-s autóúton közlekedik Csepel felé, az M1-es autópálya irányából lehetőleg a 19-es jelű szigetszentmiklósi csomópontban térjen le az autóútról a Csepeli útra, ezzel is némileg tehermentesítve a halászteleki csomópontot.

A Google térképén is az látszik, hogy leginkább a déli agglomerációban és a belvárosban rossz a helyzet.

Kiemelt kép: Dugó az M0-áson/BudaPestkörnyéke.hu