Az év talán legízléstelenebb reklámját adta hétfő este az ATV. A másfél éve meghalt Gesztesi Károly antiktárgyak felvásárlását hirdeti, jelenidőben beszél arról, hogy “azonnali készpénzes régiségfelvásárlás”. Az elhunyt még azt is elárulja, milyen weboldalt kell most megnézni. Gesztesi Károly 2020. január 4-én vezetés közben kapott szívinfarktust, pár nappal később Budakalászon temették el. Cikkünk megjelenése után reagált az ATV.

Régiségfelvásárlást hirdetnek Gesztesivel

Antik tárgyakat adna el? Órát, bútort, festményt, régiségeket örökölt, amiket pénzé tenne? Azonnali készpénzes régiségfelvásárlás! – hirdeti az ATV-n Gesztesi Károly. Ritkán látni olyan ízléstelen reklámot, ahol egy meghalt ember jelenidőben hirdet egy szolgáltatást. Meglepő, hogy az ATV illetékesein csont nélkül átment ez a reklám és adásba engedték a másfél éve elhunyt színművésszel korábban felvett reklámfilmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gesztesi Károly halála

Gesztesi Károly 2020. január 4-én, Budapesten a Nyugati pályaudvar közelében, a Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni a színészt, az orvosok nem jártak sikerrel.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nagyobbik fia a helyszínre igyekezett

Mint korábban a LikeNews is megírta a baleset helyszínéről este háromnegyed hatkor szállítottak el a színész holttestét, nem sokkal azután, hogy fia, Máté – aki néha az ATV időjósa – megérkezett a helyszínre.

Sokkos állapot

A fiatal színész érthetően sokkos állapotban volt, tartotta magát, nem omlott össze, de látszott, hogy nem akarja elhinni a híreket. A rendőrök tájékoztatták őt a tragédia részleteiről, majd elhagyta a helyszínt. Nem volt elég ereje, hogy megnézze szeretett édesapja holttestét.

Budakalászon temették el

A színészt Budakalászon, teljes titokban, szűk családi körben temették el. Temetésére csak a meghívott emlékezők mehettek el. Gesztesi Károly fejfáján az a mondat látható, amit Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének alapítója és az ATV egyik tulajdonosa üzent Gesztesinek a tragédia után: “Viszontlátásra az Úr napján.”

Nehéz időszakon ment keresztül

Németh Sándor egy évvel később, idén januárban arról beszélt, hogy habár a gyerekeit imádta Gesztesi Károly, esténként mégis magányos volt, valamint hiába vágyott főszerepre már jó régóta nem adatott meg neki.

Méltóbb helyet szeretne egy rokon

A lelkész elmesélte azt is, hogy Gesztesi Károly egy rokona azért kereste meg, mert úgy gondoja, hogy a budakalászi temetőnél egy méltóbb helyen kellene nyugodnia a néhai színésznek.

A végső döntés a család kezében van

“Valóban így történt, de a végső döntés a család kezében van. Beszélünk majd velük erről, és ha úgy gondolják, akkor az újratemetés és a síremlék elkészítésének költségéhez hozzájárul a gyülekezetünk is” – mondta Németh Sándor a Blikknek. Később a család megcáfolta, hogy Gesztesi Károly sírját áthelyeznék.

Sírja a házára néz

A budakalászi temetőn belül olyan helyen nyugszik a színész, ahonnan egykori háza is látszik. Gesztesi Károly egy luxusingatlanban élt, amelyben két lakrész található.

El akarták adni a házat

Az ingatlant a színész 5 gyermeke közösen örökölte. Gesztesi Károly halála után meghirdették a házat, amelyet 210 millió forintért akartak eladni. Később 189 millióra mérsékelték az árat. Azonban a járvány kitörése után visszavonták a hirdetést. Jelenleg Gesztesi Károly egykori felesége él az egyik lakrészben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Reagált az ATV

Réti Dóra, az ATV sajtófőnöke cikkünk megjelenése után ezt írta: Egyetértünk a kritikával, éppen ezért, amikor pénteken észleltük, hogy adásba került a csatornán a hirdetés, azonnal jeleztük a hirdetővel kapcsolatban álló ügynökségnek, hogy nem szeretnénk ezt a reklámot ilyen formában a felületünkön. Ennek azonban van egy technikai átfutása, de a hét elején már lekerül a hirdetés. Számunkra egyértelmű volt ez a lépés, hiszen a Gesztesi család néhány tagja is a csatornánál dolgozik, de az általános érzékenység miatt is ez a döntés született volna. Nem csak miattuk döntöttünk így, más, hasonló helyzetben lévő család esetében is megtettük volna ezt, ám azt is hozzá kell tennem, a családtagok nem jelezték nekünk, hogy sérti őket ez a reklám.

Kiemelt kép: Gesztesi Károly – részlet az ATV-n adásba került reklámfilmből