Általában ha elmegyünk nyaralni, valójában szeretjük igénybe venni az adott szálloda wellness és spa szolgáltatásait is, amelyek sokszor kiegészülnek számtalan masszázsterápiával, arckezeléssel, egyéb szolgáltatásokkal. Előfordul azonban, hogy a masszázs üdvözítő hatásai helyett inkább még nagyobb fájdalmat érzünk és fáradtabbak vagyunk, mint előtte voltunk. Miért is van ez?

Tévhitek a masszázs körül

Sokan azt hiszik, hogy ha elutaznak a kiválasztott szállodájukba, akkor egy félórás masszázs már elegendő, hogy kigyógyuljanak ízületi fájdalmaikból, porcos kopásaikból, pedig ez nem így van. Egyrészt nem elegendő egy masszázs, hogy a változások rögzüljenek és tartóssá váljanak, másrészt a masszázs csak egy kiegészítő terápia lehet egy teljes életmódváltoztatás programban, amelynek része az aktív sportolás, az egészséges étkezés.

Ha a nyári szabadságára gondolva egy olyan szállodára vágyik, ahol mindezeket egy helyen megtalálhatja, akkor jó szívvel ajánljuk az ausztriai Hotel OTP Birkenhof****szállodát, amely felejthetetlen élményeket fog tartogatni a wellness-spa szolgáltatásai révén éppúgy, mint a beltéri és kültéri szabadidős tevékenységei által.

Miért nem elég a masszázs?

A mozgásszervi betegségek nagy részének okait korunk, a fogyasztói társadalom jellemzőiben vélhetjük felfedezni. Az elmúlt két év a mozgásszegény életmódra rátett még egy lapáttal, hiszen az emberek karanténban bezárva, home office munkavállalás mellett nem igazán tudtak kimozdulni, és lelkileg sem tudták rávenni magukat sok esetben az otthoni sportolásra.

Az ízületi és izomfájdalmak többségét az ülőmunka következtében kialakuló és az évek során már tartóssá váló helytelen testtartás okozza. Sokszor ehhez elég egy hanyag testtartás, amely már kamaszkorban kialakulhat vagy az előrehelyezett fejtartás, amelynek a sok számítógépezés és mobilozás kimondottan rosszat tesz.

Az ilyen esetekben nélkülözhetetlen a célzott gyógytorna elkezdése, az életmód sokszor teljes megváltoztatása, amely maga után vonja az étkezés átalakítását is, mind az otthonunkban, mind pedig a munkahelyen. A szakképzett terapeuta révén megtanult tornagyakorlatok rendszeres végzésével és mellette rendszeres masszázzsal elmondható lesz, hogy javulnak a fizikai tünetek és könnyebbé válnak bizonyos mozdulatok.

A masszázs hosszú távú hatásai

A masszázs bizonyos letapadt pontok kiegyenlítésében, a befeszült izmok kilazításában rejlik. Már ezek miatt a hatásai miatt is egy-egy sporttevékenység után jól jön lazításként. Ezenkívül pezsdíti és beindítja a vérkeringést, stimulál olyan pontokat, amelyek addig nem voltak használva.

Fontos, hogy masszázs során és utána sok folyadékot igyunk, mivel a kilazult izmoknak és a méregtelenítésnek indult szervezetnek szüksége van rá a hatékony regenerálódás biztosítása érdekében.

A Hotel Birkenhof számtalan masszázstípussal lepi meg a hozzá érkezőket. Ezt kiegészítve a különböző sportokkal, ez a nyaralás jó kiindulópontja lehet az életmódunk megújításának.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.