Újra szervezkednek az agglomerációban élők a MÁV járatainak állapota miatt. 2 hete petícióban követelték, hogy szabjanak gátat a vonatok folyamatos késéseinek. Most újabb megmozdulásra készülnek.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Továbbra is küzdenek a monoriak a MÁV-val! 2 hete petícióban követelték, hogy szabjanak gátat a késéseknek és teremtsenek emberi körülményeket a szerelvényeken.

A vasúttársaság elnök-vezérigazgatója tegnap írásban adott válasz az agglomerációban élők problémájára. Többek közt ezt írta:  A Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vonal évi 19 millió utassal ma Magyarország legforgalmasabb vonalszakasza. A vonalon tapasztalható problémák jelentős része az elavult infrastruktúrából adódik.A 101,2 km hosszúságú vonalszakaszon jelenleg 14,8 vonalkm állandó és 9,55 vonalkm ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben. A közel 60 éves infrastruktúrát az elmúlt évtizedekben legalább kétszer fel kellett volna újítani, de a szükségszerű fejlesztések helyett csak pontszerű beavatkozások történtek, így a felújításból bizonyos vonalszakaszok és infrastruktúraelemek évtizedeken át kimaradtak.” A témáról bővebben itt írtunk.

Az egyik monori Facebook csoportban azonban arról írnak a helyiek, hogy nem fogadják el a MÁV vezér válaszát, ezért szombat reggel 9-kor flashmobot tartanak a vasútállomáson.

Közben a vonattal ingázók már létrehozták a „MÁV pótló személyautók Monor” Facebook csoportot is, ahol azok jelentkezhetnek, aki szívesen szállítják Budapestre és onnan haza a vonattal ingázókat.

Sok sikert kívánunk a monoriaknak, természetesen ezután is beszámolunk az ügy minden részletéről!

Kiemelt kép: BudaPestkörnyeke.hu