Amikor kezünkbe veszünk egy árucikket, talán fel sem tűnik, hogy van rajta címke. Ez az a felület, amin rajta vannak a felhasználók informálására szolgáló adatok. Például itt olvashatjuk el az összetevők listáját, a szavatossági időt és a gyártás helyét, idejét.  

Az etikett címke egy apró, ám annál fontosabb kiegészítő, aminek a használata sok esetben nélkülözhetetlen. A gyártó cégeknek ugyanis komoly előírásokat kell betartaniuk annak érdekében, hogy teljes mértékben szabályos legyen a működésük.  

Milyen típusú címkék léteznek? Mire kell figyelni a megfelelő etikett címke kiválasztásakor? Ezúttal ebben a témában hoztunk egy rövid, ám annál informatívabb cikket.  

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? 

A megfelelő etikett címke megtalálása nem nagy ördöngösség, csak néhány dologra kell odafigyelni. Először is nem mindegy, hogy milyen körülmények között kerül felhasználásra. Nyilvánvaló, hogy beltéren a címke sokkal kevesebb külső hatásnak van kitéve, mint kültéren. A kinti felhasználásra készült címkék sokkal tartósabbak, hiszen ellenállnak például a nedvességnek.  

Ezen kívül az is egy fontos szempont, hogy a címkére nyomtatott információkat pontosan meddig kell megőrizni. A címkéknek ugyanis van egy átlagos élettartama, aminek lejártával az adatok lekophatnak róla. Ebben az is nagy segítséget jelent, ha tudjuk, hogy egy gyorsan kifutó termékről van szó vagy egy olyan árucikkről, ami akár több évig is a raktárunkban lehet.  

Végül, de nem utolsó sorban az anyagiakkal is számolni kell. E tekintetben a cégek mindig a költséghatékonyságra törekednek. Ha valamit meg lehet valósítani kevesebb pénzből is úgy, hogy a minőség ugyanaz marad, akkor miért ne választanánk azt az opciót?! 

Mire kell figyelni az etikett címke kiválasztásakor? 

A tökéletes etikett címke megtalálásához azt is szem előtt kell tartani, hogy pontosan milyen felületre kell felragasztani. Fára, fémre, műanyagra, bőrre? Ez nemcsak a címke típusának, hanem a ragasztás módjának meghatározásában is fontos szerepet játszik.  

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!