Vizsgálat indult a mentésirányító ellen, aki nem a megfelelően kezelte Gálvölgyi János rosszullétekor érkező riasztást. Úgy gondolja, hogy ha a színész nem egy közkedvelt és ismert ember lenne, akkor nem is indult volna vizsgálat az Országos Mentőszolgálatnál.

Légzési nehézségei támadtak

Korábban a Budapestkörnyéke.hu is írt róla, hogy Gálvölgyi János szerdán került kórházba, miután légzési nehézségei támadtak. Mentőt hívtak hozzá, ám az esetkocsi nem érkezett meg hozzá időben, ezért egyik családtagjának kellett kórházba szállítani őt, és a színművészt azóta intenzív osztályon kezelik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vizsgálat indult

Az Országos Mentőszolgálat egy minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, melyben megállapították, hogy valóban hibásan cselekedtek Gálvölgyi ügyében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A mentésirányító rosszul mérlegelt

Elmondásuk szerint a mentésirányító rosszul mérlegelt, amikor a kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta és el is marasztalták.

A belügyminiszter is lépett az ügyben

Az ügy kapcsán a belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el a mentőknél. Pintér Sándor arra kérte fel tárcája belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Hiba volt Gálvölgyit mozgatni

A Blikk.hu cikkében arról ír, hogy az ATV-nek egy kardiológus név nélkül nyilatkozott, és elmondta: szerinte egy tüdőembóliás embert tilos mozgatni, bár ezt a hozzátartozók nem tudhatták. Az orvos úgy véli, a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből, hogy mekkora a baj.

A rendőrség is nyomoz

Hivatalból a rendőrség is nyomozást indítottak foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

A mentésirányító is elmondta a véleményét

Egy mentésirányító is megszólalt, szerinte nem lenne annyira felkapva ez az eset, ha nem egy népszerű és ismert emberről lenne szó. „Úgy gondolom, hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra” – fejtette ki.

Óriási nyomás rajtuk

Illés István szerint a mentésirányítókra óriási nyomás nehezedik, így az sem zárható ki ma Magyarországon, hogy egy beteg amiatt hal meg, mert nem tudnak hozzá időben mentőt küldeni.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke is megszólalt

„Benne van a pakliban, igen, de természetesen mindig megpróbálják a legsürgősebb eseteket prioritásként kezelni. De mondom még egyszer: ha egyszer nincs szabad mentőegység akkor nem lehetséges az, hogy azonnal, vagy megfelelő időben odaérjen” – hangsúlyozta a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke.

Gálvölgyi még nincs túl a nehezén

A legutolsó információk szerint az intenzív osztályon kezelt színész jól reagál a kezelésekre, de nincs túl a közvetlen életveszélyen.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Youtube.com/Gálvölgyi János