Egy nappal a 80. születésnapja előtt hunyt el Szabó Győző édesapja. A család már az asztalt is lefoglalta az ünnepi ebédhez, amikor jött a szomorú hír: a mentősök sem tudták megmenteni a színész édesapjának életét.

Meghalt Szabó Győző édesapja

„Nyugodj békében apukám” – így búcsúzott szombaton közösségi oldalán Szabó Győző édesapjától. A színész és családja éppen arra készült, hogy vasárnap megünneplik az édesapja 80. születésnapját.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Családi ebédre készültek

„Nagy családi ebédet terveztünk erre az alkalomra, hogy megünnepeljük a kerek születésnapját és az én Jászai Mari-díjamat. Tizenöt főre foglaltunk asztalt vasárnapra, de szombaton teljesen váratlanul elment” – mondta a Blikknek a színész.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem tudták megmenteni a mentősök

„Nem voltunk rá felkészülve, még előtte is beszéltem vele telefonon. Jó formában volt, nem volt semmi baja. Hirtelen lett rosszul, a mentősök pedig már nem tudták visszahozni. A szíve vitte el, de nem szívroham volt”.

Szombaton is színpadra állt

Győzőnek nem volt ideje elmerülni a gyászban, már szombaton, édesapja halálának napján is előadásra kellett mennie, ráadásul egy vígjátékban komédiázott.

Vígjátékban játszik

„Az élet megy tovább, feleségem és három gyerekem van, ők mindenben támogatnak. És ott a színház, ahol teljesítenem kell. Apukám halála napján egy vígjátékban kellett játszanom délután, és azóta is mindennap” – mondta Győző.

Munkával gyógyul

A színész azt mondja, a rengeteg elfoglaltság még terápia is a gyászára. Igyekszik a munkára koncentrálni és elengedni a rossz érzéseket.

Fel tudja dolgozni a tragédiákat

„Nem vagyok az a típus, aki so­káig belesüpped a szomorúságba, ennyi idősen már könnyebben fel tudom dolgozni a tragé­diákat, és azt gondolom, hogy a nyolcvan év egy szép kor. Sok minden átíródik ilyenkor, a családom mindenben támogat”.

Édesanyját is elveszítette

Szabó Győző szerint, most, 52 évesen lett felnőtt, hiszen már nincsenek szülei. Édesanyja két évvel ezelőtt hunyt el.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem látogathatták

„Anyukámnál nagyon más volt, hiszen ő már hetek óta kórházban volt a halála előtt. Az volt a legrosszabb, hogy pont a Covid kellős közepén történt, és a nyíregyházi kórházban nem lehetett látogatni. Ezért volt rendkívül fájdalmas, ráadásul sokáig elhúzódott, mire a temetést elintéztük” – idézte fel a történteket Győző.

Kiemelt kép: Szabó Győző