Sikerült vadkamerával rögzíteni azt a medvét, amely az elmúlt napokban a Bükkben kószált. A túrázókat óvatosságra intik.

Többször feltűnt

Az elmúlt napokban többször észleltek medvét a Bükkben. A Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítették medve jelenlétét az elmúlt hetekben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A túrázók legyenek óvatosak

A Nyugat-Bükk állami erdeinek vagyonkezelését végző Egererdő arra kérte az embereket is, hogy legyenek óvatosak túrázások, erdőjárások alatt. – írta a Telex.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nógrád vármegyében is észleltek egy példányt

Legutóbb május elején Nógrád megyében, Lucfalva határában láttak medvét, előtte pedig Boldva település határában a Sajó folyó mellett észleltek egy barna medvét.

Sikerült kamerával rögzíteni

A mostani példányól a vadkamerás képek után videót is készített a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. A kedd este feltöltött felvételről egy dolgot biztosan tudunk: a nemzeti park a medvét Mihálynak nevezte el.

Nézze meg Mihályt, a bükki medvét

Szombaton az Aggteleki Nemzeti Parkban láttak medvét

Ahogy a Kékvillogó.hu is megírta, szombaton ismét medvét láttak Magyarországon, ezúttal az Aggteleki Nemzeti Park területén, Kánó és Felsőtelekes települések között. Az állatot egy vadkamera fényképezte le. Korábban a főváros környékén is kóborolt egy példány.

Lengyelországból kóborolt ide

Az Iwo nevű, Lengyelországban jeladóval ellátott medve Rudabányát elérve egy szórón töltött el pár napot, mielőtt visszafordult. Iwo Aggtelektől nagyjából két kilométerre délre hagyta el az országot.

Szlovákiából gyakran áttéved egy példány

Az elmúlt években többször is áttévedt Magyarország északi részére Szlovákiából egy-egy példány. Nem véletlenül adott ki a Bükki Nemzeti Park egy tájékoztatást is arról, hogy mit kell csinálni abban az esetben, ha valaki valóban medvével találkozna.

Pest környékén is előfordult

Medveriasztást adott ki a Vác és Gödöllő közötti Kisnémedi polgármestere. Két medve kóborol a környéken, közben az olimpiai bajnok Hosszú Katinka volt férje, Shane Tusup medvével találkozott Tusnádfürdő környékén

Medveriadó Kisnémediben

Lakossági jelzés alapján, a váchartyáni temető felső részén vélhetően két medvét, egy nagyobb testűt és egy kisebbet láttak Vácduka irányába elhaladni a búzatáblában. Kérünk a lakosság fokozott elővigyázatosságát a külterületi részeken erdőkben! – írták nem sokkal cikkünk megjelenése előtt a Kisnémedi önkormányzat oldalán.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Youtube