Egy nívós bútor sokféle lehet, ám az biztos, hogy a benne lévő habszivacs és a szövetek minősége az alapértékek közé tartoznak. Előbbi a kényelmi faktort határozza meg, utóbbi leginkább a tartósság és a dizájn kialakításáért felel.

Kemény és puha is lehet a jó habszivacs

Egy üléshez vagy fekvéshez használt bútor esetében a kényelmi funkciókat kell elsősorban figyelembe venni a választásnál. A funkcionalitás eléréséhez ez elengedhetetlen, csak a következő lépés lehet a dizájn, hiszen hiába szép az enteriőr, ha használhatatlan.

A kényelem megteremtéséhez a szivacs, habszivacs a legfontosabb elem. Nem mindegy ugyanis, milyen kerül az ülőrészre, és milyen a fejtáblákra, kartámaszokra.

A strapabíróság kiemelkedő szempont, ahogyan az is, hogy a habszivacs kellően rugalmas legyen. A normál szivacs többfunkciós, alkalmas ágymatracnak, kerti bútorokra, hintaágyakra is, a speciális megoldások pedig a speciális igényeket elégítik ki.

Ha átlagos terhelést kap a felület, érdemesebb a lakossági felhasználásra ajánlott habszivacsok között keresgélni, ha azonban kiemelkedő lesz a használati idő, akkor a sűrűbb, tartósabb megoldások érik meg hosszabb távon. Legyen kemény vagy puha az igény, a minőségi habszivacs segít abban, hogy az ember „beleszeressen” a saját bútorába.

Dizájn és költséghatékonyság egyben

Ha a szivacs megvan, a szövetek között érdemes szétnézni. Ezek is fontosak a kényelmi szempontokat figyelembe véve, hiszen olyan anyagra ülni, feküdni, amely kellemetlen érzéssel tölti el az embert, felesleges, ám ilyenkor a dizájn is belép a képbe.

A széles szín- és mintaválaszték miatt népszerűek a zsenília szövetek, amelyek között találni vastagabb és vékonyabb megoldásokat. Előbbi kopásállóbb, utóbbi a legtöbb esetben kellemesebb tapintású.

A zsenília meleg hatást kelt, ezért segít egy helyiség otthonossá tételében, és bár koszolódik, a minőségi anyagok könnyedén tisztíthatóak a megfelelő szerekkel. Nagy előnye a fogyasztóbarát árfekvés, és az ennek köszönhetően megvalósuló hatalmas választási lehetőség.

Ez a bolyhos fonalból készült anyag tartalmazhat akrilt és poliésztert az összetevői között, az ilyen megoldások fény- és kopásállóbbak, emiatt több felhasználási opcióval rendelkeznek.

A fotó forrása: Oleksandr Berezko / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!