Sokan előszeretettel döntenek a műanyag ablakok mellett, amikor építkeznek vagy felújítják a lakásukat. Ez pedig nem véletlen, hiszen ezek a nyílászárók rendkívül tartósak, ellenállóak és a hőszigetelő képességük is figyelemre méltó.  

Ne gondoljuk azonban, hogy egyáltalán nem kell foglalkoznunk velük, időnként ugyanis szükség lehet a karbantartásukra vagy a felújításukra. Ebben tud szakszerű segítséget nyújtani a szakemberek által biztosított műanyag ablak szerviz szolgáltatás. Mikor érdemes igénybe venni? 

Műanyag ablakok állapotának szakszerű felmérése 

Mielőtt a nyílászárók javítása, felújítása elkezdődne, mindenképp szükség van azok állapotának szakszerű felmérésére. Ezt laikusként mi nem tudjuk megtenni, szakember segítségét kell kérnünk, aki alapos ellenőrzést végez. Megnézi az ablakkereteket, a tömítéseket, a zsanérokat és a zárakat, hogy minden rendben van-e velük, illetve, hogy melyik okozza a tapasztalt problémát. 

Fontos megemlíteni, hogy állapotfelmérést nemcsak akkor lehet igénybe venni, ha már gondjaink vannak az ablakok használatával. Évente legalább egyszer érdemes átnézetni azokat, ezáltal megakadályozva a problémák kialakulását.  

Műanyag ablakok karbantartása 

A műanyag ablak szerviz nemcsak az állapotfelmérésben és a problémák azonosításában lehet a segítségünkre, hanem az ablakok karbantartásában is. A szakemberek megtisztítják a nyílászárókat, elvégzik az alkatrészek kenését, ellenőrzik a tömítéseket, és szükség esetén ki is cserélik azokat. A rendszeresen elvégzett, szakszerű karbantartással megőrizhetjük az ablakok hőszigetelő képességét és elkerülhetjük a későbbi meghibásodásokat, sérüléseket. 

Hibák esetén műanyag ablak felújítása 

Ha igénybe vesszük a műanyag ablak szerviz szolgáltatást, akkor természetesen a szakemberek elvégzik a szükséges javítási, felújítási munkákat is. Ezek a műveletek magukban foglalhatják többek között a hibás, sérült vagy kopott alkatrészek cseréjét, az ellaposodott, megkeményedett vagy elrepedt gumik cseréjét, illetve a zsanérok beállítását. Az időben elvégzett javítások segítenek megőrizni az ablakok élettartamát. 

Ezek tehát azok az esetek, amikor szükség van arra, hogy egy műanyag ablak karbantartásban, javításban jártas szakember segítségét kérjük. Óvva intünk mindenkit attól, hogy saját maga próbálja meg eldönteni, hogy megfelelő-e a nyílászárók állapota, illetve nekiálljon megjavítani az esetleges hibákat, sérüléseket.  

Bízzuk ezt a feladatot inkább a profikra és vegyük igénybe a műanyag ablak szerviz szolgáltatást! 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az ablakdoktor.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.