Pomázon egy autóból szólítottak le egy gyereket. A fiút azzal próbálták meggyőzni, hogy a nagyapja küldte őket, szerencsére a fiú résen volt és nem sikerült a megtévesztés. A szakemberek szerint könnyen védekezhetünk az ilyen gátlástalan, a gyermekeinkre utazó bűnözők ellen. A cikkünk végén olvasható a tanácsuk.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Több helyi közösségi oldalon is arról írnak, hogy a pomázi HÉV állomásnál autóból próbálnak férfiak gyerekeket leszólítani – írja az Index.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy érkezett bejelentés egy ilyen esetről, azonban nem esett baj, mivel az érintett fiú továbbsétált. A rendőrség az eset óta folyamatosan ellenzőrzi a környéket.

A közösségi oldalakon terjedő posztokban és a rendőrségi bejelentésben is egy Opel szerepel, a leírás alapján egy régi, Opel Kadett modelről lehet szó.

A rendőrség komolyan vesz minden ilyen bejelentést, ezért a HÉV-megállókat és autókat továbbra is figyelik, információt gyűjtenek, hogy minél előbb kiderüljön kik lehetnek az elkövetők.

Amennyiben bárkinek információja van ezzel kapcsolatban, jelezze azt a rendőrségen. A gyerekeinket figyelmeztessük, hogy ne álljanak szóba idegenekkel.

A családi jelszó sokat segít

A szakemberek azt tanácsolják, hogy legyen egy közös családi jelszó, így amikor a gyermeknél valaki a szülőkre, nagyszülőkre hivatkozik, a gyermek rákérdezhessen a jelszóra, ilyenkor azonnal kiderül az ő számára is, hogy csalókkal van-e dolga, vagy tényleg a szülőket akadályozza valami.

Kiemelt kép: GoogleMaps