Noha országszerte lakatot tesznek a postahivatalokra a rezsiválság miatt, azonban úgy tűnik, az Országház épületében található fiók nem jut ilyen mostoha sorsra. Állítólag forgalmas, pedig amikor az RTL stábja ott járt, kongott az ürességtől.

Kivételes helyzet

Miközben hétfőtől országszerte 366 postahivatal zárt be, a parlamentben működő, tehát csak az ott dolgozók által használható posta továbbra is nyitva tart. A képviselők és a dolgozók ezen a kirendeltségen sorbaállás és az épület elhagyása nélkül tudják intézni ügyeiket – hívta fel a figyelmet az RTL híradója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Földi halandó nem is használhatja

Bár a Magyar Posta azzal indokolta a parlamenti postahivatal nyitvatartását, hogy az maximálisan le van terhelve, azonban a stáb munkatársai homlokegyenest ennek ellenkezőjét tapasztaltak. Egy átlagember, amennyiben nem hivatalos ügyben érkezik, csak belépőjeggyel juthat be az Országházba, turistaként.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Más a hivatalos kommunikáció és más a tapasztalat

Az ottani postahivatal mindennap délután 3-ig van nyitva, és a Magyar Posta szerint a „terheltsége jóval meghaladja a hasonló típusú postákét”, sőt az ott működő egyetlen munkahely „a teljes nyitvatartási időben maximálisan le van terhelve”. Ehhez képest a néhány négyzetméteres helyiségben mindig legfeljebb egy-két embert láttak, amikor egy hét alatt többször is felkeresték az alagsorban található helyiséget.

Ideiglenes szünet? Kizárt

Vajda Zoltán, a XVI. kerület MSZP-s országgyűlési képviselője azt mondja, a körzetében négy postából kettőt zárnak be. „Amikor a kormány arról beszélt, hogy a spórolást magukon kezdik, hát itt is lehetne kezdeni. Ha az embereket sújtják azzal, hogy bezárnak postákat, akkor a parlamentnek a postáját is simán be lehetne zárni – hogyha tényleg költségcsökkentésről van szó” – fogalmazott. A csatorna megkérdezte a Magyar Postát, hogy a parlament őszi ülésszakánák decemberi befejezésével a postahivatalt is bezárják-e. A vállalat azt írta, hogy a posta forgalma nem indokolja az ideiglenes szüneteltetést sem.

Drasztikus változások

Mint korábban hírt adtunk róla, a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A cég közleményben arra is kitért, hogy azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket.

A 2. kerületében alig marad nyitva posta

Budapesten összesen 22 posta zár be ideiglenesen, ebből öt a második kerületben található, ahol november 11 után csupán két helyen lehet majd a leveleket feladni. A tervek szerint csak a Mammut posta és a Hűvösvölgyi Szolgáltatóház postája marad nyitva. 

Itt az önkormányzat segítene

Őrsi Gergely a kerület polgármestere megoldási javaslattal kereste meg a Magyar Postát. Az önkormányzat ideiglenesen térítésmentesen felajánlja a Török utcai üzlethelyiséget, amit alapból kedvezményesen bérel a Magyar Posta, csak hogy megmaradhasson. 

Gödöllőt is érinti

A városban november 11-ig tart nyitva a máriabesnyői posta a Szabadság út 179. szám alatt, majd átmenetileg bezár. Az ügyfelek ezt követőn a Dózsa György út 15. szám alatt található központ gödöllői postahivatalt kereshetik fel, ami hétfőn 7 és 19 óra, keddtől péntekig 8 és 18 óra, míg szombaton 8 és 12 óra között tart nyitva.

Aláírásgyűjtéssel mentenék meg a hivatalt

A hír hallatán Klement Péter, a máriabesnyői körzet önkormányzati képviselője, a Szövetség Gödöllőért szerveződés tagja petíciót kezdeményezett a postahivatal bezárása ellen, amihez ide kattintva lehet csatlakozni. „Máriabesnyőn közel tízezer ember él. Nincs bankautomata, csak ezt a postát tudják az itt lakó idős emberek használni, akár nyugdíj, vagy bármilyen pénzforgalomra” – fogalmazott a képviselő.

A hivatalos indok: energiaválság van

A kormány 25 százalékos megtakarítást írt elő az állami vállalatok számára, ezt pedig csak takarékossági intézkedésekkel tudják biztosítani. A közlemény szerint a Magyar Posta még így is túlteljesít, több szolgáltatóhelyet tart fenn, mint kellene. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)