Az egész pátyi ingaltanpiacra rossz fényt vethet annak a férfinak a története, aki emberi maradványokat tárolt a településen található házában. Az ingatlanszakértő szerint szinte lehetetlen eladni egy olyan ingatlan, amelyhez bűncselekmény kötődik.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy  múlt héten az egyik pátyi házban emberi maradványokat találtak. Az ingatlan tulajdonosa egy ideje már nem lakott a házban, mert nem tudta fizetni a hitelét és a bank elvitte a házát. Viszont éjszakánként továbbra is visszajárt és gyanús fekete zsákokat pakolt ki a furgonjából. A BudaPestkornyeke.hu cikkeit az esetről itt tudod elérni.

A BudaPestkörnyeke.hu megkeresett egy helyi ingaltanszakértőt, aki azt mondta, hogy ez a borzalmas esetet, az egész pátyi ingatlanpiacra hatással van.

„Nehezen vesznek olyan helyen ingatlant az emberek, amelynek rossz híre van. Sajnos Pátyról most csak a boncmester történetét lehet hallani, így nemcsak a ennek a háznak az eladása lesz nehéz,  hanem az egész településre”– mondta Bozsóné Kovács Jolán.

Az ingatlanszakértő szerint Páty az utóbbi években népszerű település lett a kiköltözők körében. A boncmester ingatlanjának piaci értéke jelenleg 40-45 millió forint között mozog.

Mivel a férfi nem tudta fizetni a hitelét, és a bank elvitte a házat, Bozsóné Kovács Jolán szerint emiatt a piaci ár alatt is hozzá lehetne jutni ehhez az ingatlanhoz.

„Ha bank tulajdonába kerül egy ingatlan, akkor ők ebbe sok energiát nem fektetnek, annyiért adják el, amennyi az adós tartozása a bank felé” – mondta az ingatlanszakértő.

A szomszédban hallgatnak a történttekről

A horrorház közvetlen szomszédságában jelenleg eladó az egyik ingatlan. A BudaPestkörnyeke.hu munkatársa felhívta a tulajodonost, aki azt mondta, hogy csendes a környék, nincs gond a szomszédokkal. Majd azt kérte, hogy jelentkezzen pár hét múlva, mert ugyan lefoglalózták a házat, de elképzelhető, hogy végül nem lesz semmi a vásárlásból.

Tasnádi Péter villáját sem volt könnyű értékesíteni

Tasnádi Péter szemlőhegyi villáját 2011-ben hirdették meg, miközben a vállalkozó börtönben ült. Különböző városi legendák keringtek arról, hogy milyen bűncselekmények történtek abban a házban.

Bischoff Viktória a Rosehill Ingatlaniroda tulajdonosa is megbízást kapott arra, hogy eladja a több mint ezer négyzetméteres 2. kerületi házat. Több évig hirdették a villát.

„Senki nem akar olyan helyre költözni, amelyhez valamilyen rossz történet fűződik. A Tasnádi villát is nagyon nehéz volt eladni, úgy tudom, végül nem is sikerült lakóházként értékesíteni, hanem egy bank vette meg más célra” – mondta a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak az ingatlanszakértő.

Kiemelt kép: a boncmester pátyi háza – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu, belső kép: Tansádi Péter villája – Forrás: ingatlanmenedzser.hu