Nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán, hogy két hét múlva nyugdíjkiegészítést kapnak az érintettek, sőt nyugdíjprémiumra is futni fogja idén az ország erejéből.

Nyugdíjkiegészítés

Orbán Viktor szombat reggel a közösségi oldalán jelentette be, hogy a nyugdíjasok november 10 és 15. között kapják meg, az inflációs nyugdíjkiegészítésüket, és hozzáetette: úgy látja nyugdíjprémiumra is fogja futni idén.

Nyugdíjprémium

„A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez” – mondta Orbán Viktor.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nehéz idők

“Egész Európában nehéz idők járnak, de ilyenkor sem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabb nagy nemzeti céljainkat. Az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon” – tette hozzá a miniszterelnök.

Infláció

Orbán Viktor kijelentette: “A brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. Ezért, az idei évben már másodszor, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok.”

Becsületbeli ügy

A miniszterelnök hozzátette: Becsületbeli ügynek tekinti, hogy idén és jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldali kormányok vettek el az idősektől.

Itt van Orbán Viktor bejelentése

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból