A pilates nem csupán nőknek való sport. Számos ok támasztja alá, hogy férfiként is belevágj és kipróbáld. Mutatjuk, miért érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen!

Amit eddig nem gondoltál a pilatesről

A pilates kapcsán sokan tévesen azt gondolják, hogy kizárólag nőknek való mozgásforma, amely ráadásul semmi komoly erőfeszítést nem igényel. Mert a futáshoz vagy súlyzós edzésekhez képest hol van az erőlködés? Az emberek gyakran látják, ahogy a jógamatracon lazítanak, vagy a reformeren végrehajtanak néhány látszólag könnyű mozdulatot. Az igazság azonban ennél sokkal izgalmasabb.

Egy mozdulat sem az, aminek látszik. A könnyedség mögött komoly munka és kihívás áll. És ami a legfontosabb: a pilates nem csupán nőknek való, hanem mindenki űzheti! Sőt akár profi pilates oktató is lehetsz a TMS Pilates képzésén!

A pilates története

Az eredeti pilates módszert Joseph Pilates fejlesztette ki. Az alapötlet az volt, hogy saját asztma- és mellkasi problémáin segítve, a testet minden szempontból fejleszthesse. Joseph Pilates számos különböző sportágban gyakorlott és versenyzett, mint például a jiu-jitsu és a búvárkodás. A tapasztalatai és az anatómiai tudása hozta létre végül a pilates módszert. Kezdetben a módszert súlyosan megsérült katonáknak tanította, akiknek felgyorsította a rehabilitációját, erősítve a lényeges izomcsoportokat, miközben minimalizálta a terhelést.

Tökéletesen erősíti a vázizomzatot

A pilates a test alapvető izomcsoportjait fejleszti a legintenzívebben, így az egész vázizomzatot erősíti. Az edzések során a mély háti és hasi izmok erősödnek meg, ezáltal támogatva az egészséges gerincoszlopot és csökkentve a hátfájás és más mozgásszervi problémák kockázatát. A vázizomzat erősítése az egész testet egyensúlyba hozza, így elősegítve a teljesítmény növelését és a sérülések megelőzését.

Tökéletesen kiegészít más sportokat

A pilates önmagában is kiváló edzésmódszer, de kiegészítésként is remekül működik más sportokkal. Például súlyemelőként a törzsizmaid erősítésére koncentrálhatod a pilates gyakorlatait, mivel ezek a szervezeted terheléséért felelnek. Sportolóknak, mint például kézilabdázóknak vagy kosarasoknak segít, hogy a gyengébb oldaluk erősebb, és a testük kiegyensúlyozottabb legyen.

Nem csupán edzés, hanem kőkemény munka

Egy óra során az összes izomcsoport átmozgatásra kerül. Az izmok rugalmasabbak és tónusosabbak lesznek, miközben az egész test hajlékonnyá válik. Ugyanakkor minimalizálja a sérülés és túlterhelés kockázatát. Az edzés minden pillanata aktív és intenzív, hiszen a pilates alapelveinek megfelelően a nyújtás és az izomerősítés együttesen szerepel.

Koncentráció és kikapcsolódás

A pilates magas szintű koncentrációt igényel, hiszen a gyakorlatok pontos végrehajtása és a megfelelő testtartás elengedhetetlenek a hatékony eredmények eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy az óra során az elmédet teljesen a testedre és a mozgásra kell összpontosítani.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: tmspilates.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.