A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának Emberkereskedelem Elleni Osztálya látókörébe került egy férfi, aki a gyanú szerint több éve két fiatal magyar nőt arra kényszerített, hogy pénzért árulják a testüket, belföldön és külföldi is. Közben bántalmazta a nőket és elvette tőlük a „fizetésüket”. A férfi elfogásáról és a luxusautójának lefoglalásáról készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Külföldre utaztatta ki őket

Á. József érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakított ki mindkét nővel, így vette rá őket az üzleti tevékenységre. A fiatal nőket kiutaztatta Svájcba, Dániába, Finnországba és az USA-ba, ahol pénzért nemi szolgáltatásokat nyújtottak. Mindezt az elkövető szoros felügyelete alatt. A nők ellenőrzése hol személyesen, hol telefonon zajlott.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A bevételt a férfinek adták

A kizsákmányolt nőket a nyíregyházi férfi folyamatos munkavégzésre utasította, egyúttal követelte tőlük az így megkeresett pénzük hazaküldését. A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk Á. Józsefnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Luxusban élt

 A két nő, több év alatt, több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át neki, aki azt saját megélhetésére fordította, illetve abból saját luxus életkörülményeit finanszírozta. Bejelentett munkahellyel és legális keresettel nem rendelkezett.

Verte a nőket

Többször előfordult, hogy a nőket megütötte, folyamatos lelki terrort alkalmazott, és azt is megtiltotta nekik, hogy orvosi ellátást vegyenek igénybe. Előfordult, hogy ajándékokat vásárolt nekik, ezzel is fenntartva érzelmi függőségi helyzetüket, ugyanakkor a két nőre mindennapi megélhetésének egyedüli forrásaként tekintett, így is kezelve őket.

A reptéren fogták el

Az emberkereskedelem elleni osztály a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársaival közösen február 19-én reggel fogta el Á. Józsefet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amint éppen Svájcból érkezett vissza. Ruházatának átvizsgálása során a zsebeiből több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euró került elő, amelyet Svájcban az egyik sértettől vett el.

Házkutatást végeztek

A KR NNI nyomozói egy budapesti és két vidéki ingatlanban házkutatást végzetek a rendőrök. Mobiltelefont, nagy értékű órát, míg a vagyonvisszaszerzés keretében pénzt és egy luxusgépjárművet is lefoglaltak.

Letartóztatták a férfit

A 33 éves férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére, nemi cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsította meg. Letartóztatását az illetékes bíróság február 21-én elrendelte. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A férfi elfogásáról készült felvétel

Kiemelt kép: a férfi elfogása – Forrás: police.hu