Egy rosszul sikerült esztétikai beavatkozás lelkileg és testileg is megviseli a pácienseket. A hialuronsavas feltöltés alapvetően biztonságos eljárás, de előfordulhat, hogy valami félresikerül. Ennek pedig látványos következményei lehetnek.

Bármely beavatkozás járhat kockázatokkal, de a körültekintő orvos és klinika választással minimálisra tudjuk csökkenteni ennek lehetőségét. Az Aesthetica Orvosi Központ ajakfeltöltés kezelésének biztonságát az első osztályú klinikai háttér és a kiemelkedő orvosi szakértelem garantálja. Több ezer, általuk végzett injekciós arcfiatalító kezelés után az elrontott ajakfeltöltésekkel kapcsolatban a következőket ajánlják figyelmünkbe.

Előforduló tünetek

Néha még az igazán képzett specialistákkal is előfordul, hogy komplikáció lép fel egy-egy beavatkozás után. Attól függően mennyire szakképzett a kezelőorvos, valószínűleg még időben felfedezi a problémát. Ha azonban ez nem történik meg, de az alábbi tünetek közül bármelyiket tapasztalja magán a páciens, vajon mit kell tennie?

A hialuronsavas ajakfeltöltést követően azonnal keressük meg a kezelőorvost, ha erős fájdalmat tapasztalunk a kezelt területen. Amennyiben fehér foltok vagy az ajkak elfehéredését, fekete, kék elszíneződését észleljük, esetleg hólyagok jelennek meg a szájon, rögtön keressünk fel egy szakembert.

A vérellátás zavarát jelzi, ha a benyomott ajkak a nyomás megszűnését követően fehérek maradnak. A látászavar, kancsalság, látásvesztés és lelógó szemhéjak szintén problémát jeleznek.

Mi okozhatja?

Ne ijedjünk meg a hialuronsavas ajakfeltöltéstől ezen tünetek hallatán, ugyanis az esélye annak, hogy nálunk is kialakulnak, minimális. Főként azoknál fordulhatnak elő a vérellátás zavarai vagy allergiás reakciók, akik nem szakképzett orvosoknál végeztetik el a kezelést. A gyakorlatlan és tapasztalatlan, az esztétikai kezelések területén nem jártas emberek által végzett beavatkozások kockázatosak.

A rossz minőségű töltőanyag szintén okozhat problémákat. Természetesen ritkán előfordulhatnak szövődmények a profi szakmai tudással és klinikai háttérrel rendelkező orvosok által végzett eljárásoknál, de ezeket időben felismerve, optimálisan kezelhetőek a tünetek.

A hialuronsavas ajakfeltöltés után

A hialuronsavas ajakfeltöltés esetén normális reakciónak számít a rövid ideig tartó fájdalom a kezelés területén, a duzzanat, véraláfutás, érzékenység és diszkomfortérzet. Ezen tüneteknek azonban 5 napon belül enyhülniük kell.

Mivel a feltöltésre használt hialuronsav természetes anyag, mely a szervezetünkben alapvetően megtalálható, így igen kevés esélye van bármely komplikáció kialakulásának. Négy fő csoportba sorolhatóak a hibás feltöltés utáni tünetek: csomók és hólyagok, allergiás reakció, fertőzés és érelzáródás. Bármely tünet észlelésekor rögtön forduljunk orvoshoz, aki eltávolítja a töltőanyagot.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: aesthetica.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.