Ha elérkezett az idő, hogy lecseréljük a régi, kicsit poros hagyományos kétüléses kanapénkat és kipróbálnánk valami mást is, akkor érdemes elgondolkodni egy sarokkanapé beszerzésén. Természetes, hogy tartunk az ismeretlentől, így idegenkedünk a sarokkanapé vásárlástól, mégis számos oka lehet annak, hogy a sarokkanapé vásárlása miért jó ötlet.

1. Több ülőhelyet biztosít

A megfelelő gondossággal kiválasztott sarokkanapé több ülőhelyet biztosít otthonunkban, mint a hagyományos kanapék. Ha vendégei érkeznek, egy sarokkanapé otthon, például jól funkcionál társalgási helyszínként, hiszen körülbelül hat személy elfér rajta, vagy ha úgy alakul az este a legtöbb sarokkanapé lehet sarokkanapéágy is, alkalmas tehát a vendégek éjszakai elszállásolására is.

Előfordulhat persze, hogy nincs szüksége az összes ülőhelyre a házban, amit egy ilyen kanapé nyújthat, és úgy tűnhet hogy a sarokkanapé túlzás egy kisebb vagy normál méretű nappaliba, viszont, ha mi is azok az emberek vagyunk, akik szeretik feltenni a lábukat a pihenéshez, akkor a sarokkanapé nemcsak egy fotel, de egyben lábtartó funkciót is rejt magában.

2. Helyet takarít meg

Ez talán ellentmondónak hangzik, de a legtöbb sarokkanapé valójában spórol a hellyel. Bár az L-alakú és az U-alakú kanapék elsőre terjedelmesnek és hatalmasnak tűnnek, valójában hihetetlenül hatékonyan használják ki a helyet. Egy sarokkanapé különösen akkor javasolt otthoni használatra, ha kis hellyel kell gazdálkodnunk. Azokon a helyeken, ahol két kanapé nem férne el, általában egy sarokkanapé számára van elég hely. Tapasztalati úton is könnyen bizonyítható tehát, hogy kevesebb helyet foglal egy sarokkanapé.

3. Elősegíti a társalkodást

Az U- vagy L-alakú kanapék szögletes jellege sokkal több helyet biztosít számunkra és a vendégeink számára, hiszen a sarokkanapé alkalmas arra, hogy a társaság egymással szembenézzen és így beszélgessenek, ellentétben például egy hagyományos kanapéval. Ha sajátos elrendezést szeretnénk az otthoni sarokkanapéhoz, akkor meg lehet fontolni a szoba elrendezéséhez teljesen illeszkedő moduláris kanapékat, mivel ezek alapvetően különböző kanapérészek, amelyek felcserélhetők, és egyedi igényekre szabhatóak.

4. Stílusos

Egy sarokkanapé természetszerűen a szoba fókuszpontja lesz, egyértelműen kitűnnek a többi bútor közül. A sarokkanapék sokféle anyagból készülnek. Függetlenül attól, hogy a bőr, a szövet vagy a bársony, minden bizonnyal találunk az ízlésünknek megfelelő sarokkanapét. Az idei év egyik legextravagánsabb anyagválasztása a kanapéknál minden bizonnyal a bársony, az ilyen kanapék igazán sikkesen mutatnak a nappalinkban. A sarokkanapék színválasztásában sincsenek korlátok, így akár a semleges színeket, mint a szürke, bézs és krém, vagy a merész tónusokat kedveli, mint a kékeszöld, az indigó és a smaragd, biztosan megtalálja a tökéletes kanapét.

5. Extrém kényelem

Kevés olyan ülőgarnitúra van, ami olyan kényelmet képes garantálni, mint egy minőségi sarokkanapé. Hiszen ezek a típusok lehetővé teszik, hogy bármely kívánt irányba kinyújtózkodjunk és ellazuljunk. Ha felmerül, hogy a nappalit néha tartalék hálószobaként szeretnénk használni, egy széthúzható sarokkanapé lehet a legésszerűbb választás.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!