Miskolcon született az év első babája, aki a Szelim nevet kapta. A főváros első babája, szintén kisfiú, aki a Semmelweis Egyetem női klinikáján született.

Első fővárosi újszülött

Egy óra tizenöt perckor jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén a főváros első újszülöttje a 2022-es évben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban érkezett

A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút a szülei január 7-re várták, de néhány nappal korábban, újévkor érkezett meg.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zsombornak hívják

A kisfiú második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta a szüleitől. A baba születésénél jelen volt az édesapa is. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született 2022. január 1-jén reggel 8 óráig.

Miskolcon született az év első újszülöttje

Az ország első újszülöttje 2020-ban Miskolcon, éjfél után 4 perccel született. A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra.

Több, mint 4 kilóval született

Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta.

4. gyermek a családban

Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

„Budapest és az agglomeráció közlekedésszervezését érdemes lenne egységes alapra helyezni” – állítja Vitézy Dávid, aki azt is elmondta, hogyan rontottuk el az agglomerációt és miként lehetne élhető Budapestet és környékét csinálni

Kiemelt kép: illusztráció