Október végén ünnepli 77. születésnapját Kondor Katalin, a Magyar Televízió A Hét című hírmagazinjának egykori műsorvezetője. A rádiósnak nincs saját családja, egyáltalán nem magányos, hiszen rengeteg barátja van. Az viszont mai napig tüske a szívében, hogy egy műhiba miatt nem születhetett gyermeke. Kondor Katalin egyedül él budai otthonában, de a Magyar Rádió volt elnöke cseppet sem bánkódik sorsának alakulása miatt.

Semmit nem bánt meg

Kondor Katalin azt vallja, hogy semmit nem bánt meg, de ma már mindent másképp csinálna. „A munkámat imádtam, főleg a rádiózást, de voltak olyan döntéseim, amiket ma már nem hoznék meg.”  „A magánélet sajnos nem feltétlen a saját kezünkben van, de az is alakulhatott volna másként. Nem volt könnyű sorsom, rengeteg tragédia ért. Sok szerettem nagyon fiatalon meghalt” – árulta el a műsorvezető. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem bánkódik

Kondor Katalin napjainkban egyedül él budai otthonában. A Hét egykori műsorvezetője, a Magyar Rádió volt elnöke azonban azt mondja: cseppet sem bánkódik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Néha kicsit sok dolgom van”

„Nem unatkozom, nekem a jóisten más utat szánt. Az a sorsom, hogy mindig kelljen valamivel foglalkoznom, és hogy őszinte legyek, néha kicsit sok dolgom van. Boldogan írok a Magyar Hírlapba hetente, dolgozom a Lovas Társaság érdekében, bár sajnos nagyon nehéz már azt a pénzt összeszedni, amiből működtetni lehet, s még igencsak sok megbízásom van” – nyilatkozta az egykori televíziós műsorvezető.

Szerette a tévézést

„Lehet, hogy azt mondják rólam, hogy nem szerettem a tévézést, de ez nincs így. Szerettem én a műfajt, nagyon is, csak éppen látni nem szerettem magamat. Dolgozni nagyon szeretek, de a kamerák…  Mivel kicsi gyermek koromtól kezdve roppant lámpalázas típus voltam, nekem nagyon jót tett a rádió- és televízió-szereplés. Az ember hozzászokik a mikrofonhoz és a kamerához, mint földműves a szántáshoz.

Nem tudta elhagyni a szülőhazáját

„Ez a sorsom. Fiatalon volt egy nagy szerelmem, aki nem bírta a szocialista légkört. Nagyon el akart menni, ezt meg is mondta nekem, és meg is tette. Úgymond disszidált. Engem is rá akart venni, de én nem tudtam elhagyni a szülőhazámat sem, édesanyámékat sem, és az ő édesanyját sem, akit nagyon szerettem”

A sors ellen nehéz tiltakozni

 „Amúgy pedig a sors ellen nehéz tiltakozni, minden, ami történik, valószínűleg tanítani akar bennünket. Még ha fájdalmakkal, akkor is. Vannak helyzetek és történések, amelyek ellen felesleges szélmalomharcot vívni. Mindenesetre szeretek egyedül élni” – tette hozzá.

Már feldolgozta, hogy nem lehetett gyermeke

Élete egyik nagy fájdalma, hogy egy műhiba miatt nem lehet gyereke. „Már nem állandó fájdalom ez. Ugyanis feldolgoztam. Valóban több nőgyógyászati műhiba részese voltam, ugyanakkor ez arra tanított, hogy a sors valószínűleg tudja, mit akar. Átéltem, kibírtam, s mostanság – lehet, ezért sokan megvetnek – bizony gyakran eszembe jut, hogy talán így jó ez, ahogy történt, mert ebben a felfordult, egyre erkölcstelenebbé váló világban nehéz az élet. Én meg elfogadtam, hogy ez a sorsom, s emiatt nem lázadozom. Nem is lenne értelme” – mondta a Blikknek Kondor Katalin.

Nem magányos

Kondor Katalinnak viszonylag kevés párkapcsolata volt, és bár mindegyik sokáig tartott, idős korára egyedül maradt. Magányosnak azonban egyáltalán nem érzi magát, rengeteg barát veszi körül. A legendás műsorvezetőnek hatalmas társasága van, 25 éves korúaktól egészen a kilencvenesekig, akikkel gyakran összejárnak. Ilyen életmód mellett egyszerűen nincs ideje magányosnak lenni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kondor Katalin. Fotó: archív