A rendszeres mozgás teljesen átformálja a fizikai testet, ami az egész szervezetet jótékonyan érinti. Ez az átalakulás azonban időigényes folyamat, és gyakran külső támogatás is szükséges. Gondolj itt olyan egyszerű összekapcsolódásokra, mint például a fehérjedús, egészséges étrend.

Ma már számtalan étrend-kiegészítő, vitamin, turmix, ital létezik, amiknek a fogyasztása gyorsabban segít elérni a hőn áhított célt, legyen az fogyás vagy éppen tömegnövelés. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy miért olyan hasznos a taurin.

Mi a taurin?

A taurin egy kéntartalmú aminosav, ami az emberi szervezetben bioszintézis során jön létre, kivéve, ha betegség vagy stressz áll fenn. Két másik aminosav, a cisztein és a metionin alkotja. Ezek jellemzően az agy, a szem, a szív és az izomszövetek felépítésében vesznek részt. Jótékony hatását a szervezet többi sejtje is élvezheti, köszönhetően a taurin transzporter molekulának. Nevét a latin taurus, azaz bika szóból kapta, mert a bika mirigyeiből nyerték ki először. 

Mikor és miért van szükség taurinra?

  • Szívbetegség
  • Vese-, májelégtelenség
  • Vega, vegetáriánus étrend esetén
  • Sportolóknak
  • Stroke utáni felépüléskor

Ezeken kívül segít leküzdeni a fertőzéseket, gombás megbetegedéseket, valamint a gyulladásos állapot megszüntetéséhez is hozzájárul. Támogatja az immunrendszer optimális működését, és egészségesebb, hosszú életet lehet a fogyasztásával elérni.

Miért hasznos a sportolóknak?

A taurin terhelés hatására gyorsabban ürül ki a szervezetből, ezért azoknak, akiknek a mindennapok része az aktív mozgás, mindenképpen gondoskodni kell a pótlásáról. Segíti a tápanyagok eljutását a sejtekhez, ezáltal növeli a teljesítőképességet. Javítja a koncentrációs képességet és szellemi frissességet biztosít. Az izmok intenzíven fejlődnek a hatására, és könnyebben megbirkóznak az izomlázzal. Mivel a szívműködésre is pozitívan hat, a kardió jellegű mozgásformák kevésbé fognak megviselni. Zsírégetés céljából is kitűnő választás, hiszen a szükséges energiát a zsírtartalékokból vonja el. A HerbaStar webáruház prémiumminőségű étrend-kiegészítőket kínál, így a HerbaStar taurin port is teljes biztonsággal rendelheted meg.

Természetes források

A halak, illetve a tenger gyümölcsei a leggazdagabb taurinforrások. A húsfélék is viszonylag nagy mennyiségben tartalmazzák, és kis mennyiségben a tejben is jelen van. Csecsemők az anyatejjel vagy a tápszerrel jutnak hozzá. Mivel a természetes úton, a szervezet által előállított taurinszint meglehetősen alacsony, ezért érdemes külsőleg gondoskodni a pótlásáról. Az ajánlott mennyiség napi 3 gramm egy átlagos, egészséges felnőtt számára. A vizsgálatok alapján ekkora adag még nem okoz túladagolást, a felesleg a vizelettel távozik a szervezetből. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!