A Mazda sofőrje úgy döntött, nem szórakozik a normális forgalmi renddel, ha már városi terepjárója van, használja. Felhajtott a járdára, majd aki jól végezte a dolgát teljesen szabálytalanul elkanyarodott balra az első kereszteződésnél. A manőverről videó készült ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Kihasználta az autója előnyeit

Az eset pár nappal ezelőtt történt az egyik 20. kerületi szupermarket parkolójánál. A Mazda sofőrje nem akart a normális közlekedési renddel vacakolni, úgy gondolta, ha már városi terepjárója van kihasználja az autó előnyeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglepődtek az autósok

A Bpautosok.hu oldalra feltöltött videón jól látszik, hogy az Mazda áthajtott a padkán, fel a járdára, majd a következő kereszteződésnél balra akart kanyarodni. A stop-táblánál várakozó autósok láthatóan meglepődtek a járdáról eléjük kanyarodó autón, de inkább elengedték, jobb a békesség, ha már valaki ekkora suttyó – gondolhatták.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

50 ezer forint és pár büntetőpont

A Mazda sofőrje több szabályt is megsértett, ha a rendőrség meglátja ezt a videót és hivatalból eljárást indít ellene, nem valószínű, hogy 50 ezer forint alatt megússza és bezsebelhet pár büntetőpontot is.

Hozzászokott a szabálytalankodáshoz

Nagy kérdés, hogy egy olyan sofőrt, aki láthatóan gyakorlott és vélhetően hozzá van szokva az ilyen szabálysértésekhez mennyire riaszt el 50 ezer forint.

Keményen bírságolnak

Korábban többször írtunk arról, hogy Dubajban hogyan tartják kordában a világ különböző kultúráiból érkezett sofőröket. Ott úgy döntöttek nem vacakolnak, keményen bírságolnak, mert a suttyó sofőrök veszélyesek, ki kell őket iktatni a forgalomból, vagy rá őket kényszeríteni a szabályok betartására.

1,7 milliós bírság

Gyorsan híre ment, hogy egy kis gyorshajtás miatt is azonnal be lehet zsebelni 1000 dolláros, vagyis 300 ezres bírságot, az ittas vezetés pedig 1,7 millió forintba kerülhet, sőt az autót is azonnal elkobozhatják, ezért meglepően szabálytisztelők a sofőrök.

Kezesbárány autósok

Míg Indiában az a sofőr, aki ahhoz szokott hozzá, hogy annak van elsőbbsége, akinek nagyobb a járműve, Dubajban előzékeny, szabálytisztelő, a zebrán a gyalogosokat átengedő sofőrré alakul, ugyanis szinte minden gyalogátkelőhely be van kamerázva. Ha a sofőr szabálytalan, automatikusan kapja a borsos bírságot.

Pofátlan autósok

Magyarországon a rendőrség az egyre gyakoribb közlekedésrendészeti akcióival próbálja szabálytiszteletre szoktatni az autósokat. Mindeközben egyre több autós szerel fedélzeti kamerát az autójába, mert láthatóan a sofőrök egy része annyira pofátlan, hogy muszáj rögzíteni azt, ami az uton történik, hogy vitás helyzetben megvédhesse magát a vétlen autós. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a suttyó Mazdásról

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból