Hétfőn délután Érden az egyik magánvasút, a Train Hungary mozdonya engedély nélkül elindult az első vágányról, s a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd 6 tengellyel kisiklott és félig lelógva egy partfal oldalán állt meg.

A mozdony egy holtvágányra futott rá, személyi sérülés nem történt. A hatóságok kivonultak a helyszínre – írja az ÉrdMost.hu oldal.

A statikusok vizsgálják, mi a további teendő, a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei is a helyszínen vannak.

A helyszínen tartózkodó Simó Károly alpolgármester lmondta: a mozdonyt egy speciális daruval emelik majd le, és erre az időre minden bizonnyal lezárják majd a Velencei utat a Bagoly utca és az Érd Aréna között. Kerülni a Szent István híd – Kossuth Lajos utca irányában lehet.

Nem tudni, hogy milyen váltóprobléma okozta a balesetet, ezt még vizsgálják, de egy biztos: nem kapcsolódik a jelenleg is zajló vasútfelújítási munkálatokhoz – hangsúlyozta Simó Károly.

A vasúti síneknél vízvezeték fut, itt a vizet elzárták, de ez az intézkedés a környéken lakókat nem érinti. Az viszont valószínű, hogy nem lesz áram a környéken az idő alatt, amíg a mozdonyt leemelik – tette hozzá az alpolgármester.

Fotók: Helyszínen készült felvételek  – Forrás: Érdmost.hu, utolsó fotó: Index olvasói kép