Megszólalt az a hatvani tűzoltó, akinek a szomszédjában csaptak fel a lángok, a tűzoltó pedig nem habozott és azonnal „szolgálatba helyezte magát.”

Felébredt a zajra

Hétfő hajnalban óriási robbanásra ébredtek a hatvaniak: hajnali fél háromkor a Mikes utca egyik háza kigyulladt. A közelben lakó Juhász Krisztián tűzoltó zászlós épp aludt, ám a hatalmas robbanásra azonnal felkelt az ágyból és gondolkodás nélkül rohant a velük épp szemben lévő házhoz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átrohant

„Körülbelül fél három lehetett, amikor egy hatalmas robbanásra ébredtünk a családdal. Kimentem az erkélyre, hogy megnézzem, mi történhetett, amikor láttam, hogy a szemben lévő ház felett hatalmas szikrafelhő terjeng. Olyan volt, mintha valami felrobbant volna” – mondta a tűzoltó a Borsnak, aki az eset reggelén indult volna szolgálatba. Azonnal tárcsázta a 112-t, majd átöltözött, és átrohant a házhoz.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Áramtalanított

„A ház tulajdonosának van három kutyája, de szerencsére nem haraptak, így könnyen bejutottam az udvarra. Ekkor láttam, hogy a házhoz tartozó hátsó épület ég. Berohantam, és áramtalanítottam a házat, nehogy egy zárlat miatt tovább terjedjen a tűz” – sorolta a részleteket Krisztián, aki még a gázcsapot is elzárta, megelőzve ezzel egy újabb robbanást.

Elbarikádozták a kaput

Eközben kollégái is megérkeztek két kocsival. Ő nyitotta ki a ház kapuját, amely ráadásul el volt barikádozva, megnehezítve ezzel az oltás elkezdését. „Kiérkezésükkor tájékoztattam a kollégáimat, hogy az épületben több gázpalack is van. Emellett, mivel a szomszédban lakom, jól ismerem a környéket, ezért szóltam nekik, hol találják a legközelebbi tűzcsapot” – magyarázta a tűzoltó.

Felkeltek a szomszédok is

Az elmondása szerint az oltást az is akadályozta, hogy a tető egyes részeit vissza kellett bontani. A szomszédok is felriadtak az óriási hanghatásra, ők azzal segítették a munkánkat, hogy elálltak az útból az autóikkal – mondta Krisztián.

Tudja, mit kell csinálni

A szabadnapos tűzoltó azt mondta, ha nem tűzoltóként dolgozna, akkor is ugyanígy tett volna. „Ilyenkor van, aki leblokkol, én viszont igyekszem cselekedni. Ilyen helyzetekben tisztán gondolkodom, a munkámnak köszönhetően pedig tudom, hogy mit kell csinálni” – hangsúlyozta a hős tűzoltó.

Három órán át oltottak

A katasztrófavédelem közleménye szerint csaknem három órán keresztül tartott a beavatkozás, a tüzet végül eloltották. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a házban. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: még nem tudni, pontosan mi okozta a tüzet a házban, ezt tűzvizsgálati eljárás során fogják megállapítani.

Közleményt is kiadtak

Hétfő hajnalban érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Hatvanban, a Mikes utcában egy családi házban robbanás történt és füstöl az épület. A tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította az épületet és elzárta a gázt – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Negyven m2-n égett a tűz

Mint írják, tíz tűzoltó két járművel három perc alatt a helyszínre ért, ahol egy száz négyzetméteres családi ház égett negyven négyzetméteren. A tűzoltók két gázpalackot kivittek az épületből, ezzel megelőzve, hogy azok felrobbanjanak.

Holttestet találtak

A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak. Az épület egyik fala bedőlt és egy részen a tető is beszakadt. A megrongálódott, balesetveszélyes részeket a tűzoltók visszabontották, a tüzet eloltották. A beavatkozás három órán át tartott. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oltás után – Forrás: Katasztrófavédelem