Szemüveg vásárlásánál döntő fontosságú a használat célja, a keret minősége és a formaterv. A szemüveg anyagát sokszor nem vesszük figyelembe, azonban a választásnál ez is jelentős szerepet játszik. Tudja, hogy melyik típusú szemüveg ideális az Ön számára?

Ha egyszer már szemüveget kell választania, a szemüveg fő feladatának betöltése mellett az is elvárható, hogy jól illeszkedjen az Ön személyiségéhez. A leggyakrabban az arc formájának megfelelően kerül kiválasztásra, amelynél ezen kívül  a szemüveg formatervének is nagy szerepe van. Ha egy konkrét típusú szemüveg megtetszik, a keret anyagának a kiválasztásáról már gyakran megfeledkezünk és hajlamosak vagyunk arra, hogy a kidolgozását és a részleteket már nem vesszük figyelembe. A mindennapokban leggyakrabban műanyag-, fém-, acetát anyagú- vagy titán szemüvegkeretekkel találkozunk. Tudja, hogy anyaguk szerint miben különböznek az egyes szemüvegkeretek?

Könnyű és elegáns

Ilyenek a fémkeretes szemüvegek, amely különösen azért kedvelt, mert jól kiemeli a viselője arcát. A súlyuk valóban könnyű, a viselésnél semmiben sem akadályoznak az arc szerint módosíthatók és a rozsdásodásuktól sem kell tartani. Ezenkívül rendkívül elegánsak és robusztus kivitelben a viselőjük garantáltan magára vonja az utcán szembejövő emberek figyelmét.

Vékony, stabil és rendkívül könnyű keretek

A fémkeretesekhez képest a titánkeretes szemüvegek sokkal könnyebbek. Ez a rendkívül stabil anyag vékony keretek gyártását teszi lehetővé, emellett ellenállók az időjárás bármiféle viszontagságaival szemben és az ütésállóságuk is kiváló.  Nagy előnyük szintén, hogy nem rozsdásodnak és hosszú az élettartamuk. Ha finom megmunkálást keres, ezek a megoldások ideálisak az Ön számára.

Sokrétű választási lehetőség

műanyag keretes dioptriás szemüvegek univerzális megoldást képviselnek és a kínálat is rendkívül gazdag, így a választásnál ez sem jelent korlátozó tényezőt. A vásárlók számos forma és színárnyalat közül választhatják ki a megfelelő keretet. Ha tehát trendi szemüveget keres, széles kerettel és tetszetős formatervvel, a műanyag szemüvegkeret a helyes választás.

Erősek és tartósak

Az acetát anyagú szemüvegek a műanyag keretes szemüvegekhez képest magasabb szintet képviselnek. Rendkívül erősek, tartósak és ezen felül még könnyűek is. Az anyag fő előnye az alkalmazkodóképesség, ami a gyártásnál széles választási lehetőséget eredményez. Különböző színárnyalatok és felületkialakítások érhetők el, és az anyag áttetszősége is skálázható. Mindez egyetlen anyag alkalmazásával elérhető.

Minden egyes anyagnak megvan a saját előnye és csupán Önön múlik, hogy a felsorolt anyagok közül végülis melyikre esik a választása. Önnek is van már kedvelt típusú szemüvege?

Kiemelt kép forrása: Romanets/Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált, támogatói tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amelyet a forgalmas napokon már 600 ezren olvasnak akkor kattintson ide!