Egy-egy hatása az egészségünkre nézve nagy jelentőséggel bír. A különböző színárnyalatok eltérő érzéseket, hangulatot váltanak ki belőlünk. Egyes színek jelenléte javíthat a rossz hangulatunkon, energiával tölthet fel, sőt, akár egyes betegségek kezelésében is segíthet.

A színes zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával változatosan tudjuk elősegíteni szervezetünk pozitív működését. A színek eltérő tulajdonságait mutatjuk be cikkünkben, kiemelve hét alapvető árnyalatot.

A színek hatása az egészségünkre

Mint említettük, az elfogyasztott zöldségek és gyümölcsök más és más jó tulajdonságai jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Ki gondolná, hogy például a lila színű élelmiszerekben található antioxidánsok többek között megőrzik bővünk üdeségét, feszességét, ezáltal az öregedés folyamatot lassítják.

Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító kezelései – kiegészülve az egészséges életmóddal, friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával – biztosítják a fiatalos külsőt. Az orvos-esztétikai beavatkozások fájdalommentesek és gyorsan látható eredményeket biztosítanak. A hosszú távú bőrmegújításhoz pedig elengedhetetlen az egészséges táplálkozás.

A lila színárnyalatú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása az öregedésgátló hatás mellett szellemi képességeinkre is befolyással van, hiszen memóriajavító, és az érrendszerre gyakorolt pozitív hatásuk szintén fontos tulajdonság.

Karcsúsítás természetes módon

A színek hatása egészségünkre nézve a gyógyulás és a növekedés folyamatában is szerepet játszik. A fehér színű, fehérjedús ételek, mint például a tofu, a szója, a halak és a csirkehús a legtöbb diéta alapját képezik. Ezen élelmiszerek alacsony kalória- és zsírtartalma biztosítja, hogy fogyasztásukkal a megfelelő mennyiségű fehérjebevitel megtörténjen. 

A fehér szín mellett a zöld színű zöldségek és gyümölcsök fogyasztása segíthet a bélműködés helyreállításában és a méregtelenítésben. Szintén a fogyás egyik alapfeltétele, hogy a káros anyagok kiürüljenek szervezetünkből. A magas víz-, klorofill- és rosttartalmú zöldségek, gyümölcsök hozzájárulnak a máj megfelelő működéséhez, valamint a vér tisztításában is szerepet játszanak.

Egyéb színek

A legjobb B-vitamin forrásoknak tekinthetőek a barna színű csonthéjasok, a máj és a teljes kiőrlésű gabonafélék. A B-vitamin, mint az idegrendszer és az izom táplálója segít a koncentrációban, hajunk, körmünk, bőrünk szépségének megőrzésében. A piros színű gyümölcsök és zöldségek – mint például a csipkebogyó – hatékony antioxidánst, likopint tartalmaz, mely csökkenti a szervezetünk rossz koleszterinszintjét, és a szívre is jó hatással van.

A sárga és a narancssárga színű gyümölcsökről és zöldségekről már gyerekkorunkban megtanuljuk, hogy milyen fontos összetevőket tartalmaznak. A C- és A-vitaminban gazdag élelmiszerek ellenállóvá teszik szervezetünket a fertőzésekkel szemben, és erősítik az immunrendszert is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.