Tovább tart a magyar futballcsoda. Nemzeti labdarúgó válogatottunk Sallai Roland és Varga Barnabás góljaival a belgrádi találkozó után ismét 2–1-re győzte le Szerbiát és ezzel egy lépésre került az újabb Eb-részvételtől. Marco Rossi legénysége, amennyiben kedden idegenben legyőzi Litvániát, már matematikailag is biztosítja a kijutást.

Az év meccs volt

Az év legfontosabb mérkőzése várt a magyar labdarúgó-válogatottra szombat este a Puskás Stadionban. Mindenki tudta, mi a tét. A jegyek már hetekkel ezelőtt elfogytak, telt ház előtt léptek pályára a csapatok. A szurkolók egy rendkívül látványos, háromszintes koreográfiával fogadták a csapatokat a kezdés előtt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Fradi csatára szerzett vezetést  

A piros mezben játszó magyar válogatott a 21. percben szerezte meg a vezetést. Sallai pörgetett Nego elé, aki jobbról a lehető legjobb ütemben passzolt Varga Barnabás elé, a Fradi csatára pedig a hálóba továbbított.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sallai lőtte a hét gólját

A 33. percben a szerbek egy szöglet utáni fejessel egyenlítettek, de nem maradt időnk a bosszankodásra, ugyanis a középkezdés után Nego Sallainak passzolt, aki átvette a labdát, majd 20 méterről hatalmas gólt ragasztott a szerb kapu jobb oldalába. Fantasztikus találat volt!

Izgultunk a győzelemért

A folytatásban bizony sokszor kellett izgulnunk a fiúkért, volt meg nem adott szerb gól és magyar kapufa is, de az eredmény már nem változott még a hat perces hosszabbítás alatt sem .Az év meccsén megszületett az év győzelme.  

Elképesztő alázat

„Két pontot még szereznünk kell az Eb-részvételhez, ezért nem mondhatom, hogy elértük a célunkat, de tény, innen már óriási balszerencse és csalódás lenne, ha lemaradnánk az Eb-ről.  A jó eredményeknek nincs titka, mindössze annyi, hogy mindenki elképesztő alázattal áll a munkához, a kezdőjátékosok éppúgy, mint azok, akik csereként lépnek pályára” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kaptány.

A szívünkkel kerekedtünk föléjük

„Számítottunk arra, hogy szenvedni fogunk, már csak az ellenfél fizikai fölénye miatt is. Nem a játék minőségben kerekedtünk felül az ellenfélen, hanem a szívünkkel. Olyan futballistákat láthattak a nézők, akik meghaladták a saját határaikat” – tette hozzá a mester.

Fontos láncszem, óriási tehetség

„Sokszor mondtam már, hogy Sallai Roli óriási tehetség, elképesztő minőséget képvisel, mindig megéreztük a hiányát. Csodálkozom, miért nem szerződött még magasabban jegyzett csapathoz. Gyors, dinamikus és elképesztő sokat képes melózni a meccsen. Topjátékos, a mi válogatottunkban is fontos láncszem, véleményen szerint a Freiburgnál magasabban jegyzett csapatban is megállná a helyét” – nyilatkozta az olasz szakember Sallai Rolandról, aki minden bizonnyal a hétvége gólját szerezte.  

Mezt és cipőt kapott a kisfiú

A lefújás után természetesen a magyar csapatkapitány, Szoboszlai Dominik volt a szurkolók kedvence. Ezrek vadásztak az ereklyékre. Egy kisfiú lényegében elsírta magát, amikor megkapta a Liverpool sztárjának mezét. A fiú végül megkapta a középpályás egyik cipőjét is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a magyar válogatott ismét győzött. Fotó: Facebook