Pénteken hazaérkezett a szlovákiai buszbaleset utolsó sérültje is, ugyanakkor három idős asszony még mindig életveszélyes állapotban van. Az egyiknek amputálni kellett az egyik lábát, még mindig lélegeztetőgépen van.

Pénteken érkezett haza az utolsó sérült

A 24.hu cikke szerint pénteken jelentette be Menczer Tamás, hogy a május 15-i szlovákiai buszbaleset utolsó sérültje is megérkezett Magyarországra. A balesetben egy ember meghalt, 59-en pedig megsebesültek, amikor egy többségében budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító turistabusz belerohant egy kamionba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utolsó sérültet mentőhelikopterrel hozták

Utolsóként egy 77 éves miskolci asszonyt szállítottak át Szlovákiából helikopterrel a miskolci kórházba, őt továbbra is az intenzív osztályon kezelik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Amputálni kellett a lábát

Az RTL Híradó telefonon beszélt az idős nő lányával, aki azt mondta, hogy édesanyja egyik lábát amputálni kellett, gégemetszést hajtottak végre rajta, jelenleg is lélegeztetőgépen van, de amikor bement hozzá, éber állapotban volt.

Három idős asszony állapota válságos

Az RTL úgy tudja, hogy a miskolci asszonyon kívül még két másik idős asszonyt ápolnak életveszélyes sérülésekkel a miskolci kórházban.

Az önkormányzat próbál segíteni

Akiket pedig hazaengedtek, azoknak a miskolci önkormányzat próbál segíteni például azzal, hogy segít nekik eljutni a különféle kezelésekre.

A rendőrség vizsgálódik

A szlovákiai rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Nem a sérülések a legfájóbbak

„Nem is a fájdalom az első szempont. Vannak fájásaim, hétfőn kerül majd egy nagy műtétre sor, várni kell a protézishez. Inkább a lelki fájdalom az, ami gyötrő” – nyilatkozta a Tények Plusz szombat esti adásában az az idős asszony, aki a szlovákiai buszbalesetben sérült meg.

Rettenetes tragédia

Mint korábban hírt adtunk róla, egy magyar busz hétfő délelőtt egy kamionnal ütközött össze a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek meg. Őket szlovákiai kórházakban ápolták közvetlenül a történteket követően.

Csak ruhája alapján ismerte fel férjét

Várfalviné Szócsin Edit utastársaihoz hasonlóan egy kellemes utazásra indult férjével, amikor a sors átírta a forgatókönyvet és egy kamionba ütköztek. „Nehezen találtam meg a férjem, mert a busz elejére csúszott, és vérző arccal csak a ruházata alapján ismertem föl”

Telefonon beszélnek

„És amikor megtaláltam, hát ő még egy kicsit zavart volt, beszélni nem tudott, hogy milyen jó, hogy él” – idézte fel a drámai perceket. Az asszonyt jelenleg a miskolci kórházban ápolják hétfőn egy komoly műtét vár rá, ugyanis a karja a balesetben megsérült, férjével jelenleg csak telefonon tudja tartani a kapcsolatot, de szerencsére az ő állapota is stabil.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook