Nem annyira meglepő, de a szombati magyar-francia foci Eb-mérkőzés miatt senkinek nem javasolt a Puskás Aréna közelében autóznia. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatsűrítésekkel készül a nagy meccsre, azonban közleményükben arra is felhívták a figyelmet, hogy lezárások is lesznek a stadion környékén.

Szombaton lesz a meccs

Szombat délután 15 órakor lép pályára a magyar válogatott a francia csapattal szemben a budapesti Puskás Arénában – emlékeztetett a BKK az MTI-nek küldött közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.  

Jobb másik útvonalat választani

A közlekedési társaság a lezárások és a nagy tömeg miatt azt javasolja, hogy aki csak teheti, válasszon másik útvonalat úti célja eléréséhez. Mivel a stadionnál változatlanul nincs parkolási lehetőség, és már délelőtt 11 órától lehet számítani a lezárásokra, ezért senkinek nem javasolják az autós közlekedést.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lezárják a Verseny utcát

Hangsúlyozták, hogy 11 órától ezárják a közúti forgalom elől a teljes Verseny utcát, a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között, a teljes Istvánmezei utat, valamint az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között. Ezen kívül a Hungária körúton is számítani időszakos sávlezárásokra az Egressy út és a Stefánia út között.

Sűrítik a metrókat

A BKK szerint a mérkőzésre elsősorban a megszokottnál jóval gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, valamint az 1-es villamossal érdemes utazni. A stadiont gyalogosan is meg lehet közelíteni a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion megállótól.

Figyelik a közlekedést

Jelezték azt is, hogy a BKK munkatársai folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók mely útvonalakon közlekedhetnek gyorsabban, és hol lesz szükség további járatsűrítésekre.

Magyarország készen áll az Eb-döntőre

Szijjártó Péter külügyminiszter az Atv.hu-nak mondta azt, hogy Magyarország és Budapest készen áll az Eb-döntő megrendezésére. Eddig csak pletykákat lehetett hallani arról, hogy London helyett máshol rendeznék meg július 11-én a döntőt, ám Szijjártó már most határozottan állítja, hogy Budapest jó választás lenne az új helyszínnek.

Nincs “ha”

Szijjártó Péter azt is hozzátette, hogy a politikában és a futballban a ha-val kezdődő mondatoknak nincs helye. “Mert mi lett volna ha a 86. percben nem pattan meg az a lövés, de megpattant és kikaptunk” – mondta utalva a Portugália elleni meccsre.

UEFA dönthet

A külügyminiszter szerint a döntés az UEFA kezében van, de úgy gondolja, hogy Magyarország az egyetlen olyan helyszín, ahol biztosítani lehet a telt házat és a tökéletes futballélményt.

Jó helyszín lehetne Magyarország

“Mi most már hál’ Istennek vagyunk abban a helyzetben infrastruktúra szempontjából, egészségügyileg, gazdaságilag és szervezésileg, hogy gyakorlatilag bármilyen sporteseményt bármilyen rövid idő alatt meg tudunk rendezni. Megvannak hozzá a létesítményeink, a szervezőink, és jó az egészségügyi helyzet” – mondta Szijjártó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: MTI