A betörők trükkös sztorival találták meg azt az üres budakeszi házat, amit végül kiraboltak. A szomszéd azonban észrevette a menekülő tolvajokat és szólt a rendőröknek. A 12. kerületben autóval elállták az útjukat és letartóztatták őket – írja a KÉKFÉNY.com portál.

Egy budakeszi otthonában tartózkodó férfi vette észre március 23-án délután, hogy szomszédja házának ablakából két férfi ugrott ki, kezükben tömött zacskókkal.

Azt is megfigyelte, hogy milyen autóba pattantak, majd viharos gyorsasággal milyen irányba hajtottak el. Értesítette a rendőrséget, majd a rendszámot is megosztotta velük.

Az időközben a menekülési útvonalon megindult járőrök megkapták az információt és nem sokkal később a Budapest 12., Szilágyi Erzsébet fasoron meglátták a keresett kocsit. Befarolva eléjük esélyt sem hagytak a további menekülésre.

A két férfit elfogták, a lopott holmik egy részét megtalálták a kocsi hátsó ülésére dobva kesztyűk, elemlámpa és csavarhúzó társaságában. A zsákmány másik, három szatyornyi példánya a helyszínen maradt, futás közben eldobálták az udvaron, ahogyan az ablak befeszítéséhez használt csavarhúzót is a hóban találták meg a rendőrök.

Kiderült, mire megtalálták az alkalmas házat több helyre csengettek be meséjükkel: egy hólapáttal vállaltak volna takarítási munkát – persze az igazi ok annak feltérképezése volt, hogy üres-e a ház. Az egyik ingatlannál azonban senki nem jött ki, így az oldalsó ablakon bemásztak, összeszedték amit értékesnek gondoltak (pénz, ékszerek), ám amikor kifelé mentek a szomszéd meglátta őket, ezért a nehezebb táskákat eldobálták.

L. Zoltán előállítása közben kísérletet tett ugyan a zsebében rejtegetett lopott óra eltüntetésére, ám hiába próbálta a rendőrautó hátsó ülése és háttámlája közé gyömöszölni, a járőrök észrevették.

A 24 éves budapesti illetőségű B. Márió, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó 27 éves társa, L. Zoltán ellen – fogva tartásuk mellett – lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából