„Az alkohol és a vezetés nem barátok, ha iszom, én mindig sofőrrel megyek” – mondja a Szomszédok Janka nénije, azaz Pásztor Erzsi a Rendőrség legújabb videójában, amit a cikkünk alján nézhetsz meg. Az elmúlt időszakban növekedett az ittas vezetés okozta balesetek száma, a rendőrség ezért csinálhatta ezt a friss videót.

Diszkóbalesetek

Egyre több az ittas vezetés miatt történő baleset. A péntek és szombat esti partikra siető fiatalok különösen ki vannak téve a kisértésnek, hogy igyanak egy kicsit és vezessenek. Ebből lesznek a gyakran tragédiával végződő diszkóbalesetek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halálos balesetek

Az Európai Bizottság úgy becsüli, az éves uniós közlekedési halálesetek körülbelül 25 százaléka az alkoholnak tulajdonítható. Ebbe nemcsak az ittas vezető, de az ittas gyalogos és kerékpáros által okozott halálos balesetek is beletartoznak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem barátok

A rendőrség arra akarja most felhívni a figyelmet, hogy az alkohol és a vezetés nem barátok. Túl sok balesetet, halálesetet okoz az utakon az alkohol.

Lenke néni

A legújabb figyelemfelkeltő videóhoz Pásztor Erzsi színművészt kérték fel, hogy az egykori teleregény, a Szomszédok Lenke nénijét dobja be a piás vezetés elleni kampányban.

Szomszédok stílusban

A videóban lakásban ücsörgő, iszogató fiatalokat látunk. Egyszer csak megérkezik a szomszéd, a gyakran piáló Lenke néni, aki ugyan együtt iszik a srácokkal, de megpróbálja őket lebeszélni arról, hogy autóba üljenek.

Magdi anyus az unokázós csalók ellen

A rendőrség nem először kér fel színészeket egy-egy tájékoztató videóhoz. Legutóbb a Barátok közt Magdi anyusát, Fodor Zsókát kérték fel arra, hogy az unokázós csalásokra figyelmeztessen. Ide kapcsolódik: Az agglomerációban is elszaporodó „unokázós csalók” ellen egy színésznőt vetett be a rendőrség (Videó)

Több az ittas sofőr

Magyarországon a rendőrségi statisztikák szerint a koronavírus-járvány okozta gépjárműforgalom mérséklődésével arányosan csökkent a közúti közlekedési balesetek száma, ugyanakkor az ittas állapotban okozott balesetek száma lényegében nem változott (899 volt szemben a tavalyi 925-tel). Ám arányait tekintve így 16,3 százalékos növekedés volt tapasztalható az elmúlt év azonos időszakához képest. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a rendőrség videója Lenke nénivel

Ez pedig a Magdi anyussal készült korábbi videó

Kiemelt kép: Pásztor Erzsi a rendőrség videójában