Nem kis feltűnést okozott a Blaha Lujza téren Zacher Gábor. A mentőorvosként dolgozó sztárorvos egy balesethez vonult ki, BMW ütközött egy taxival. Nem sokkal később az Astoriánál is taxi karambolozott.

Nem figyelt a BMW sofőrje

A 8. kerületi Blaha Lujza téren egy BMW-t vezető fiatalember figyelmetlen volt az Erzsébet körúton haladva, így a kereszteződésbe behajtva ütközött az Astoria felől érkező Skoda taxival. Az ütközés hatására a BMW balra kitért, felhajtott a járdaszigetre és a Blaha Lujza tér felújításához ott tárolt járólapoknak csapódott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összetört a BMW bal eleje

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zacher Gábor vonult a mentőautóval a helyszínre

Egy rohamkocsi pár perccel később a helyszínre érkezett, mindenki legnagyobb meglepetésére, Zacher Gábor szárorvos szállt ki a mentőből. Megvizsgálta a sérülteket és megállapította, hogy egyiküket sem kell kórházba vinni.

Összetört a taxi eleje

Mentőben a sztárorvos

Zacher Gábor korábban a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezette, de 2018-ban túl őszinte volt, ez pedig nem tetszett a miniszternek. Zacher akkor a kórház személyi és tárgyi feltételeivel kapcsolatban súlyos kritikákat fogalmazott meg. Tolerálhatatlanná vált számára a helyzet és felmondott, Kásler Miklós elfogadta a felmondását és mentesítette a felmondási idő kitöltése alól. Ezt követően Zacher a hatvani kórházba ment, több helyen elmondta, rendszeresen jár mentőzni is.

Piroson ment át a Mercedes

Nem sokkal a Blahán történt baleset után, dél körül az Astorián egy Mercedes férfi vezetője hajtott át autójával a tilos jelzésen a Blaha felől, noha a térfigyelő kamerák felvétele szerint már legalább 20 másodperce pirosat mutatott a jelzőlámpa.

Kiszakadt a Mercedes kereke

Kifarolt a Merci

A Károly körúton szabályosan érkező Volkswagen Touran taxi fiatal sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést, a Mercedes jobb hátuljának ütközött. Ennek hatására a Mercedes kifarolt.

Leszakad a taxi lökhárítója

Megpördült a Mercedes

A Merci a középső jelzőlámpa-sziget szegélyének csapódott, amitől kitört a bal hátsó futóműve, majd megpördült, keresztbe sodródott a Kossuth Lajos utca sávjain, végül háttal a járdát elválasztó korlátoknak vágódott és félig felcsúszott a járdára.

Ütközött a metrópótló busz is

A taxi mögött a Károly körúton érkező, menetrend szerint közlekedő M3 pótlóbusz már nem tudott időben lefékezni és a Volkswagen hátuljának koccant. Bár ez a taxi szállított utasokat, sem ők, sem a busz fedélzetén utazók, valamint a sofőrök sem sérültek meg a karambol során. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zacher Gábor bevetésen a Blahán – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu