Rengeteg mentőegység érkezett ahhoz a balesethez kedden reggel, amely Mindszentnél történt, miután egy vonat és egy kisteherautó ütközött. A hivatalos közlés szerint 5-en meghaltak.

Vonat ütközött egy teherautóval

A Magyar Vöröskereszt egyik önkéntes ápolója kezdte meg a mentést annál a balesetnél, amely kedd reggel történt Mindszent belterületén, miután egy kisteherautó egy vonattal ütközött. A baleset bekövetkezésekor a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé, a teherautó utasai közül többen meghaltak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kisiklott és felborult a vonat

Az ütközés olyan súlyos volt, hogy vonat kisiklott és oldalára borult. Lukács Éva, a vöröskereszt helyi önkéntese szemtanúja volt a balesetnek, ezután kezdte meg az elsősegélynyújtást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

22-en utaztak a vonatok

A MÁV tájékoztatása szerint a vonaton 22-en utaztak, az elsődleges információk szerint a vonat utasai közül senki nem halt meg, de többen megsérültek, van akinek súlyosak a sérülései.

A felborult vonat

Forrás: katasztrófavédelem

Öten haltak meg

Korábban Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a vonatbalesettel kapcsolatban azt mondta, hogy heten utaztak a kisteherautóban, és öt  holttestet emeltek ki belőle a tűzoltók. A vonat utasai közül senki nem halt meg.

A vonat az árakba borult

A vonaton 11 utas sérült

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a baleset helyszínére tíz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett. Hozzátette: a balesetben öt férfi a helyszínen  életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel  – fej- és végtagsérülésekkel – kórházba szállítottak. A vonaton 11 utas szenvedett jellemzően zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték.

Nagyon sokan vesznek részt a mentésben

Forrás: katasztrófavédelem

Lezárták az utat

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

Szerdáig nem jár a vonat

A helyszínelés befejezése után az oldalára borult motorkocsit vasúti daruval fogják a sínekre emelni, majd a sérült pálya helyreállítása következik. A munkálatok miatt ezen a szakaszon várhatóan szerda reggelig szünetel a vasúti forgalom. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: katasztrófavédelem