Az éjszakai ítéletidő után szombat délután máris a nyakunkba zúdult a folytatás: rövid idő alatt elöntötte az eső Ceglédet. A déli határt átlépve, gyorsan elérte a felhőszakadás a Pest vármegyei települést, az első felhőszakadás máris villámárvizeket okozott a városban. És még nem volt vége, jutott az égi áldásból a folytatásban is az itt élőknek. Másfél óra alatt mintegy száznyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére

Elöntötte az eső Ceglédet

Az éjszakai ítéletidő után szombat délután máris a nyakunkba zúdult a folytatás: rövid idő alatt elöntötte az eső Ceglédet. A déli határt átlépve, gyorsan elérte a felhőszakadás a Pest vármegyei települést, az első felhőszakadás máris villámárvizeket okozott a városban. És még nem volt vége, jutott az égi áldásból a folytatásban is az itt élőknek. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

180 bejelentés

Másfél óra alatt mintegy száznyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére – közölte szombat este a katasztrófavédelem honlapja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fakidőlések, úttesten álló víz

„Hatalmas mennyiségű eső esett le igen rövid idő alatt a város több pontján. A felhőszakadást időnként viharos erejű széllökések kisérték. Néhol vastag ágak törtek le és a tűzoltóság tájékoztatása szerint fakidőlésről is kaptak bejelentést. Bár néhol az úttesteken állt a víz, épületeket elöntő áradásról nem tudnak. Személyi sérülés nem történt” – írta Facebook-oldalán Csáky András, Cegléd polgármestere.

Extrém zápor

A rövid extrém zápor szele kicsavarta a Ceglédi Rendőrkapitányság előtti ezüstfenyőt és megtépázott egy díszfát. Két zivatar közötti kurta időben a rendőrség alkalmazottja profin elhárította a kárt.

Szívfájdító

„Nagyon sok helyen tépte ki a fákat a szélvihar, szomorú, mert így is kevés van belőlük. Szívfájdító, hogy a virágos kertet is tönkre tette az eső” – fogalmazott egy helyi lakó a Köd jelenti elnevezésű Facebook-csoportban.

Épületeket veszélyeztetnek a fák

A csepeli strandon is súlyos károkat okozott az éjszakai vihar – tájékoztatta a lakókat Borbély Lénárd polgármester Facebook-oldalán. Azt írta, hogy a szél fákat csavart ki, több ezek közül olyannyira megdőlt, hogy már épületeket veszélyezteti.

Ideiglenesen bezárnak

A polgármester szombaton, a vihar elvonultát követően egyeztetett a strand vezetőségével, és súlyos döntést hoztak: amíg tartanak a helyreállítási munkák, a fürdőzők biztonsága érdekében, zárva tartják a strandot. Az újranyitásról értesítik majd a lakókat.

Kármentés

Borbély Lénárd hozzátette, hogy nem csak a strand érintett a viharkárokban, máshol is okozott problémákat, ezért most a helyi tűzoltósággal és a Városgazdával karöltve kerületszerte zajlik a kármentés. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Cegléd sem úszta meg az extrém vihart. Fotó: Facebook