Az anyuka pár percre hagyta magára a kicsit, ám a babával együtt a slusszkulcsot is a járműben felejtette. Az autó azonban lezárt, így a kétségbeesett nő a hatóságokhoz fordult segítségért.

Nem tudta kiszabadítani

Az eset múlt szombaton történt egy mohácsi parkolóban, miután egy anya véletlenül bezárta négyhónapos gyermekét az autóba. A slusszkulcs viszont a járműben maradt, ezért a felnőtt nem tudta kiszabadítani a babát. Így értesítette a tűzoltókat, akik kiérkezésükkor felmérték a helyzetet, majd egy oldalsó kis ablakot betörtek, így hozzáfértek a kisgyermekhez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ebbe az autóba ragadt a kisbaba

Fotó: Mohácsi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem lett baja

A babának a kaland során nem esett baja, miután kiszabadították az anyukájával együtt a tűzoltóautóban melegedett fel. Bár az eset véletlen volt és amint lehetett kiszabadították a csöppséget, a katasztrófavédelem munkatársai fokozott óvatosságra szeretnék inteni a lakosságot – írta a Katasztrófavédelem Facebookon.

Csoportkép is készült

Fotó: Mohácsi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság

Nemcsak nyáron lehet baj

„A nyári időszakban is sokszor elhangzik, de ez télen ugyanúgy igaz: sose hagyjunk gyereket vagy kisállatot az autóban! A járművekben az utasok testhőmérséklete erősen lehűl, hosszabb idő elteltével akár fagyási sérüléseket is szenvedhetnek. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk szeretteinkre!” – áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-közleményében.

Nyári eset

Ahogy nyáron többször írtunk ilyen esetről, augusztusban autóban rekedt egy 3 éves kislány Budapesten. Édesanyja azonnal értesítette a rendőröket, akik betörték a kocsi ablakát, így szabadították ki a tűző napon lévő gyermeket.

Játéknak fogta fel

A Budapesti Rendőr-főkapitányság most a közösségi oldalán számolt be részletesen az esetről. Mint írták a rendőrök késlekedés nélkül szabadították ki a 3 éves kislányt. Szerencsére Jázminnak a haja szála sem görbült, sőt kétségbe sem esett, ő játéknak fogta fel a mentőakciót.

Az anyuka hívta a rendőröket

“A 3. kerületi Rendőrkapitányság járőrei augusztus 4-én délután négy órakor kaptak riasztást egy autóba záródott kisgyerekről. Perceken belül a helyszínre értek, ahol a kulcsát a saját utasterébe záró Mercedes mellett tájékozódtak a részletekről, majd megkezdték a beavatkozást.” – írják a posztban, melyből kiderül, az édesanya tett bejelentést a hatóságoknál, melynek során elmondta, kislányát foglyul ejtette a forró autó.

Lezáródott az autó

– A bejelentő nő elmondta, hogy lányát kötötte be az autó jobb hátuljában elhelyezett biztonsági gyermekülésbe, ez időre a kocsi kulcsát az egyik első ülésre tette le. Amint végzett a hevederek becsatolásával, becsukta kívülről az ajtót, az pár másodperc múlva automatikusan le is záródott – vázolta a történteket Szirmai Alexandra őrmester, járőr, aki társával, Varga Ferenc törzsőrmester, járőrparancsnokkal intézkedett a mentőakcióban.

Nem történt nagy baj

Mivel csak percek teltek el, a kislányon enyhe kipirultságon kívül semmiféle elváltozás nem látszott, így mentőt sem hívtak hozzá. A zsaruk gyors helyzetfelismerő képességének és profi válságmenedzsmentjének köszönhetően a kaland végül jól végződött, anyagi káron kívül más veszteség nem keletkezett, az autót tulajdonosa eljuttatta a javítóműhelybe, ahol az előzetesen tervezett munkákhoz egy ablakpótlás társult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mohácsi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság