Pontosan öt évvel Tahi Tóth László elvesztése után elhunyt Kárászy Szilvia, Tahi Tóth László színművész özvegye. A zongoraművész az utóbbi időben súlyos betegséggel küzdött, alig két hete műtéten esett át, amit a szervezete nem viselt jól.

Meghalt Tahi Tóth özvegye

Napra pontosan öt évvel ezelőtt halt meg Tahi Tóth László. Özvegye pedig szerda reggel hunyt el. Kárászy Szilviát jó ideje egy hospice-házban kezelték, és a közvetlen környezetével csak szöveges üzenetek formájában kommunikált. . A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

5 éve halt meg a férje

„A hospice-házból megerősítették a hírt, hogy szerda hajnalban, éppen a testvérem halálának évfordulóján Szilvia csendben elaludt. Ez rendkívül megdöbbentő, hogy ugyanaznap halt meg, mint a fivérem” – mondta a Blikknek Tahi Tóth Gábor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fél éve betegedett meg

Tahi Tóth László testvére szerint a zongoraművésznő nagyon nehezen dolgozta fel a gyászt, fél éve tudott újra magával foglalkozni, egyébként mindig a színművész emlékét ápolta. Ezután történt a borzasztó betegség, ami megtámadta a szervezetét, és amiből nem sikerült felépülnie pont akkor, amikor már épp kilábalt volna a gyászból.

Testvéreként szerette

„Kaptam megerősítést családtagoktól. Igen, a hír igaz. Nem tudok megszólalni, nagyon szerettem Szilvit. Testvérként szerettük egymást, nagyon-nagyon közel álltunk egymáshoz, szerettem, rendkívül fiatal és életerős nő volt. Annyi élményünk van annyi mindennel kapcsolatban…! Döbbenetet érzek” – mondta Kárászy Szilvia egyik barátja. 

Rossz állapotban volt

Tahi Tóth László egyik kollégája azt mesélte a lapnak, hogy jó ideje tudta, hogy baj van Szilvia egészségével. „Másfél hónapja találkoztunk egy bevásárlóközpontban. Nagyon rossz állapotban volt, és el is mondta, hogy valóban nincs jól. Arról panaszkodott, hogy Laci halála után már semmi értelme az életének, az elmúlt öt évben minden rosszra fordult. Próbáltam segíteni neki, de csak zokogott, az utóbbi időben pedig már nem is értem el őt telefonon”.

Haláláig a Vígszínház tagja volt

Tahi Tóth László Budapesten született 1944. január 23-án, és ugyanitt halt meg 2018. február 22-én. 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ezután haláláig a Vígszínház tagja volt. A színdarabok mellett számos filmben, tévéjátékban és kabaréműsorban szerepelt. A leggyakrabban foglalkoztatott szinkronszínészek közt tartották számon. Szívesen festett, festményei kiállításokon is szerepeltek.

Nem született gyerekük

Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia 25 évig éltek boldog házasságban. Egyetlen vágyuk nem tudott teljesülni, még pedig, hogy gyermekük legyen. Mindketten szerettek volna egy közös gyereket, ami ugyan nem adatott meg számukra, de így is boldogan élték meg házasságukat.

„Mindenkinek más az útja”

„Még soha nem beszéltem erről a nyilvánosság előtt, de nincs mit titkolnom. Mindent megtettem azért, hogy gyerekünk legyen. Elhatároztuk, ha a sors ad gyereket, szeretettel, örömmel várjuk, de mesterséges úton nem szeretnénk. Szomorúak viszont sosem voltunk emiatt. Mindenkinek más az útja, az élete” – mondta az özvegy 2020-ban egy interjúban. 

Nem vállalt fellépést

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész halálát követően özvegye többször is került hullámvölgybe, volt hogy a gyász miatt nem vállalt el sem fellépéseket, sem bármilyen más felkérést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia – Forrás: RTL