Élete végéig börtönbe marad az a kegyetlen apa, aki mindkét lányával végzett Aszódon. A férfi bosszúból, alvás közben oltotta ki kamaszlányai életét. A bíróságon irgalomért könyörgött, volt felesége pedig azt kérte, hogy a törvényalkotók mindent tegyenek meg az áldozatok védelméért, hogy hasonló esetek ne történhessenek meg.

Elköltözött a gyerekekkel

2015-2016 folyamán L. Tamás és a tanárként dolgozó felesége, Zsuzsanna házassága megromlott, elhidegültek egymástól, kapcsolatuk elmérgesedett, ezért a lányaikkal a nő 2018-ban elköltözött a férfitól. Mivel a gyermekekkel való kapcsolattartásról a házaspár nem tudott megegyezni, kölcsönösen feljelentették egymást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bosszút akart állni

2022 áprilisában a Gödöllői Járásbíróság felbontotta a házasságukat, a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, míg az apjuk részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított. L. Tamás elhatározta, hogy a válás és a gyermekek elhelyezése miatt bosszút áll, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd tavaly május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Álmukban végzett velük

A tragédia napján a lányok édesapjuknál voltak Aszódon. Aznap, miután a gyerekek elaludtak, a férfi egy szúróeszközzel, illetve egy baltával egymás után álmukban végzett a 16 éves Júliával és a húgával, a 14 esztendős Tímeával.

Mozdony elé ugrott

A férfi másnap délelőtt öngyilkosságot kísérelt meg, egy mozdony elé ugrott. A balesetet túlélte. A tragédia után az áldozatokat több napig kereste a rendőrség: az édesanyjuk is kétségbeesve kutatott a gyermekei után, akik eltűnése miatt körözést is kiadtak, ám végül csak a holttestük került elő.

Felszólalt az édesanya

Csütörtökön a bíróságon a gyászoló édesanya szívszorító beszédet mondott: „Óriási fájdalom van bennem. Júlia mindig itt volt a bal oldalamon. 17 éves volt. Tímea lányom 14 éves volt, mindig itt állt a jobb oldalamon. Mindig együtt voltunk, egymást mindenben támogatva. Apjuk előre eltervezetten kivégezte mindkettőjüket. Júlia névnapján történt, utána volt az én születésnapom. 2022. május 20-án, azon a napon én is meghaltam velük együtt”.  

A tragédiát hordozni fogja

„De mostanra erősebb lettem, mint valaha álmodni mertem volna. Mert élnek bennem, élnek velem, élnek általam is. Júlia bátorsága, ereje, Timike kreativitása, és mindkettő óriási szeretete és képessége a megbocsátásra. A tragédia az enyém, életem végéig hordozom, de ahhoz, hogy megtörténhessen mindez, a férjem mellett sok-sok ember asszisztált mindehhez” – idézi a Blikk az édesanyát.

Volt ideje tervezgetni

Az asszony azt mondta, férjének volt ideje az elhúzódó tárgyalások alatt kitervelni a szörnyűséget. „Sokan benne a szegény, elhagyott apukát látták, amit a gyilkosságig tökéletesen alakított. Tanulság legyen mindez másoknak, mert szülőként, tanárként, hivatalnokként, bíróként, ügyvédekként, rendőrként, családsegítőként, pszichológusként minden esetben a gyerekek jogait kellene előtérbe helyezni”.

Zéró tolerancia

A gyászoló édesanya azt mondta, hogy itt az ideje, hogy zéró tolerancia és tevőleges gyors ügyintézés legyen az áldozatok védelmében. „Ma a gyermek áldozatokért szólok, nem magamért. Akik ma is szenvednek. Akik ma is erőszak, szülői önkény eszközei. Kiáltanak ma is, kiáltanak hanggal és némán, rajzokkal és viselkedéssel. Vegyük észre, segítsünk, tegyük meg, amit megtehetünk értük. Én ma is ezt teszem. Tanár vagyok. Hiszen minden abuzált, testileg és lelkileg bántalmazott gyerek szemében ma is Julika és Timike néz rám. Minden egyes arcban ma is azt érzem, hogy segítenem kell. Itt vagyok Julika, itt vagyok Timike. Én maradtam. Ők kérik, hogy ne fordítsuk el a fejünket – mondta a könnyeivel küszködve a gyászoló édesanya.

Irgalomért könyörgött

L. Tamás, az utolsó szó jogán azt mondta a bíróságon, hogy szerette a gyerekeit és bocsánatot kért mindenkitől. Majd megbocsájtást kért a társadalomtól, a feleségétől kegyelmet, a bíróságtól pedig irgalmat. Azt mondta, a tragikus cselekményből semmire sem emlékszik.

Sosem szabadulhat

A férfit végül a bíróság tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, tehát élve sohasem szabadulhat a rácsok mögül!  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: L. Tamás – Forrás: police.hu