Kamionsofőrként dolgozik az az egykori buszvezető, aki 2021-ben, egy buszbalesetben elveszítette édesanyját és legjobb barátját. K. János éppen egy horvátországi kirándulásról tartott haza, amikor váltótársa vezette a buszt, majd az M7-esen árokba borultak. A balesetben 8-an haltak meg.

Tragikus buszbaleset

2021 augusztusában az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon egy utasokkal teli busz borult árokba. Egy turistákat szállító busz Horvátországból tartott hazafelé, amikor hirtelen irányíthatatlanná vált, egy hídpillérnek ütközött, majd felborult. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

8-an haltak meg

A buszon 56 ember utazott, közül 8-an meghaltak, 48-an pedig megsérültek. A balesetben, az egyik sofőr, aki éppen a járművet vezette, szintén elhunyt. A tragédiában, a sofőr váltótársának édesanyja, szintén meghalt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kamionsofőrként dolgozik

K. János buszvezetőként dolgozott, amikor átélte a tragédiát, ma már kamionsofőr, de elmondása szerint sosem lesz képes elfelejteni a közlekedési katasztrófát, melyben elveszítette az édesanyját és a legjobb barátját, Lászlót, a váltótársát is. A férfi azt mondja, minden nap beszél barátja családjával, próbálnak összetartani, ás senki nem neheztel senkire.

Balatonlellénél cseréltek

„Arra emlékszem, hogy Balatonlellénél megálltunk pihenni. Ez teljesen megszokott, hogy mindenki elmehessen mosdóba. Én is betértem az illemhelyre, és mire visszamentem a buszra, Laci már elfoglalta a helyét a kormánynál. Akkor váltott le. Mondtam neki, hogy bármi baj van, szóljon. Mindig is úgy dolgoztunk együtt, hogy ha az egyikünk elfáradt, a másikunk leváltotta. Még megkért, hogy Székesfehérvárnál szóljak neki, hogy melyik lehajtót használja” – idézte fel a tragédia előtti órát K. János.

A csattanásra ébredt fel

„Elaludtam, és már a hatalmas csattanásra ébredtem. A következő pillanatban iszonyatos szagot éreztem, hiszen keveredett egymással a véré, a gázolajé és az akkumulátorsavé” –– mondta az egykori buszsofőr a Borsnak.

Így nézett ki a busz utastere a baleset után

Megtalálta édesanyja holttestét

János ekkor édesanyja holttestét is megtalálta, látta, hogy rajta már sajnos nem lehet segíteni, másokon azonban még lehet. Míg egy hölgy utas kirúgta a hátsó ablakot, addig ő feltépte a tetőablakot, és azon keresztül menekítették ki a többieket, amíg megérkeztek a tűzoltók.

Kórházba vitték

„Sokakat igyekeztem megnyugtatni, hogy mindjárt jönnek a tűzoltók. Nem mindenkihez mertem hozzányúlni, mert féltem, hogy egyesekben csak még nagyobb kárt teszek. Aztán engem is elvittek a kórházba” – mondta K. János.

Kamionsofőrként dolgozik

K. János jelenleg kamionsofőrként dolgozik, amit a hivatásának érez, és úgy gondolja, egy hatalmas teherautó volánja mögött teljesen más ülni, mint a személyszállító busz kormányánál. Mint mondja, tisztességgel meg is él a munkájából, de utasként már nem szívesen száll fel autóbuszra.

Nem tud felejteni

„Van saját autóm, azzal közlekedem. Előfordult, hogy tömegközlekedéssel kellett mennem valahova, akkor bizony összeszorult a gyomrom. A tragédiát nem lehet elfelejteni. A kollégám egy temetőben nyugszik az édesanyámmal. Rendszeresen látogatom a sírjukat”. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Vasvári Tamás