Mónika 2006-ban hirtelen egyedül maradt a két kisfiúval, mert az édesapjuk, a válogatott focista, Zavadszky Gábor Cipruson meghalt. A csapat orvosa nem figyelt rá eléggé, két óvodás korú kisrác maradt félárván. Időközben a fiúk felnőttek, egyetemisták lettek, édesanyjukra pedig rátalálta a szerelem. A minap az agglomerációban, sok-sok barát jelenlétében tartották meg a lakodalmat.

Boldogító igen Turán

Mónika egyedül nevelte Norbertet és Rolandot, akik ma már felnőtt, egyetemista fiatalemberek. Az azóta eltelt hosszú idő enyhítette a fájdalmat, és az édesanya most végre ismét talált valakit, akivel úgy vélte, érdemes összekötnie az életét. A Blikk arról értesült, Turán, csodálatos környezetben mondta ki a boldogító igent a korábban zajszintmérő cégek ügyvezetőjeként dolgozó Bite Pálnak – barátok társaságában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kemény évek

Kemény, emberpróbáló volt a tragédiát követő másfél évtized. Mónika egyedül nevelte a két fiút. „Gondoskodni kellett róluk, nevelni és támogatni őket” – mondta korábban a büszke anyuka. „Ma már azt gondolom, nyugodtan mondhatom, hogy sikerült, nagyon szuper felnőttek lettek, biztos vagyok benne, hogy az apukájuk is elképesztően büszke lenne rájuk. Ahogy én is az vagyok.” – tette hozzá.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Veszteség

Mint mondta: „Hosszabb idő volt a veszteségünk feldolgozása, de azt gondolom, ma már elfogadtuk és megtanultunk együtt élni vele. Feldolgozni valószínű, soha nem fogjuk, de ma már nyugodt, kiegyensúlyozott az életünk” – mondta Zavadszky Mónika.

Melegségérzet

„Ez a típusú gyász már nem olyan, mint korábban. Régebben, ha jöttek az ünnepek, mindig fájdalom öntött el bennünket, most már amolyan melegségérzetet ad, ha a férjemre gondolunk, akár a születésnapja kapcsán, vagy ha állunk a sírjánál a temetőben. Gyakran érezzük úgy, Gábor a mai napig velünk van, támogat minket.”

Támogatják az édesanyjukat

És akkor vissza a jelenbe. Mint Mónika fogalmazott: megkönnyebbült az elmúlt években, amikor már érezhette, sínen vannak, bár valószínű, egész életében aggódik majd a fiúk miatt. Egyre kevesebb feladatot kell megoldania velük kapcsolatban, ma már inkább inkább partnerek, és támogatják édesanyjukat.

Egyetemisták

Norbert a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen másodéves a jogász szakon, Roland pedig a Budapesti Műszaki Egyetemre jár, gazdálkodásmenedzsmentet tanul.

Rátalált a szerelem

A 21 éves srácok már ­önállóak, édesanyjuknak végre több ideje jut önmagára, nyitottabb lehet a külvilág felé. Ki tudja, a véletlen műve, vagy a sors akarta így, de a lényeg: ismét rátalált a szerelem – írja a lap.

Romantikus képek

Minderről nemcsak az Instagramra hét végén feltöltött közös, romantikus, ölelkezős képük, a mindkettőjük ujján csillogó gyűrű árulkodott, hanem ismerőseik posztjai is. A barátok közösségi oldalakra több fotót is feltettek, s látszik rajtuk, hogy még ők is mekkora izalommal készültek a nagy eseményre.

Hibázhatott a klub orvosa

Az itthon a Fradit, a Dunaferrt és az MTK-t is erősítő, 4-szeres válogatott Zavadszky a ciprusi Apollon Limassol légiósaként hunyt el, DIC-szindrómában. Halálában a klub orvosának hanyagsága is közrejátszhatott. Felesége két gyermekével maradt magára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Závodszky Mónika és az ikrek – Forrás: Facebook/Závodszky Mónika