Autóban ragadt egy 3 éves kislány csütörtök délután Budapesten. Édesanyja azonnal értesítette a rendőröket, akik betörték a kocsi ablakát, így szabadították ki a tűző napon lévő gyermeket.

Autóba maradt a kisgyermek

Augusztus 4-én 16 óra 10 perc körül Budapest 3. kerületében ragadt autóba egy kisgyermek. Az óbudai rendőröknek kellett intézkedniük, méghozzá nagyon gyorsan, hogy a hároméves gyermek ne kerüljön nagyobb veszélybe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betörték az ablaküveget

A kisgyermek édesanyja kért segítséget a rendőrségtől, mivel a lánya az autóban, tűző napon volt, amely rendkívül veszélyes tud lenni. Szirmai Alexandra rendőr őrmester és Varga Ferenc rendőr törzsőrmester a helyszínre siettek, majd miután meggyőződtek arról, hogy a kislány jól van, betörték a vezető oldali ablaküveget.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kiszedték a gyereket

Ezt követően kinyitották a kocsit és a hároméves kislányt épségben átadták a megrémült anyukájának.

Pánik Kiskunfélegyházán

Június végén nem figyelt az a kiskunhalasi anya, akinek véletlenül bezáródott az autója, és benne ragadt a 7 hónapos kisfia.

Rendőrt hívott

Egyből rendőrt hívott, de az ajtókat a kiérkező rendőrök sem tudták kinyitni. A kiskunhalasi parkolóban a rendőrök tonfával beütötték a bal hátsó üveget, így hozzáfértek az ülésen lévő táskához, amiben a kulcs volt. Ezután már sima ügy volt kinyitni az autót.

Buszban rekedt kisgyermek

Két hónappal ezelőtt döbbenetesen felelőtlen volt az a kunhegyesi 56 éves buszsofőr, aki úgy zárta be a kisbuszt, hogy nem nézte át. Az óvodába vitte a tiszaderzsi gyerekeket, egy kislány azonban nem szállt ki, ő egész nap a tűző napon felforrósodott járműben volt, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Meghalt a forróságtól a gyerek

A kislányt ájultan csak délután fedezték fel, azonnal mentőhelikopterrel kórházba szállították, a Debreceni Gyermekklinikán napokig küzdöttek az életéért, ám végül nem sikerült megmenteni, a szervezete feladta a harcot.

Résnyire lehúzott ablak sem segít

A rendőrség figyelemfelhívó videót is készített arról, mennyire veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyereket. Az utastér a napon percek alatt felforrósodik, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.

A gyerek életébe kerülhet a felelőtlenség

A videóban 57 fokig forrósodik az autó utastere. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét – ez a fő üzenet.

Nemcsak itthon probléma

Amerikában évente átlagosan 39 gyerek hal meg azért, mert benne felejtették egy felforrósodó autóban, ami azt jelenti, hogy átlagosan 9 naponta bekövetkezik egy ilyen tragédia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció