Reménytelennek látszott annak a daruvezetőnek a sorsa, aki a 13. kerületben kigyulladt építkezésen egy 50 méter magas daru vezetőfülkéjében ült, miközben óriási fekete füst öntötte el a környéket, és részben a darut is, majdnem megfulladt a férfi.

Ahogy azt korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, kigyulladt egy épülő ház a 13. kerületben található Gidófalvy utcai lakótelepen és egy munkás a darun rekedt.

A férfi lába alól, a félkész épület tetejéről törtek fel az emeletnyi magas lángcsóvák. A gomolygó fekete füsttől a darukezelő semmit nem láthatott abból, ami a földön zajlik, így azt sem tudhatta, jön-e érte a segítség. Egy dologban bízhatott szorult helyzetében: a tűzoltóautók szirénáját azért hallotta.

Gyorsan kiértek a tűzoltók, ám addigra már szinte az egész városból lehetett látni az épület fölött gomolygó füstöt.

A környék irodáiban dolgozók látták meg, hogy egy munkás fent van a darun. Az ablakból szurkoltak neki, hogy le tudjon mászni az 50 méter magas szerkezetről. Négy percig tartott a mutatvány, de végül sikerült leérnie, nem lett baja.

A Blikk úgy tudja, hogy a férfihoz először a tűzoltók érkeztek egy légzőmaszkkal, ám az angyalföldi darus nem fogadta el a segítséget, a veszélyre fittyet hányva lemászott a szédítő magasságból. Csodák csodájára a hatalmas füsttel égő lángokban senki nem sérült meg.

„Alvállalkozóink munkatársai az angyalföldi épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, a szigetelési munkák közben a tető lángra kapott, a szigetelőanyag pedig nagy füsttel égett. Személyi sérülés nem történt, az eset az építkezés többi ütemére nincs kihatással. A tűzoltók elfojtották a lángokat, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdjük a hibák javítását” – írta közleményében Csikós Miklós, a kivitelező cég ügyvezetője. 

Gázpalackok is voltak a tűzben

A tűzoltók 13 autóval érkeztek a helyszínre. A felderítésnek köszönhetően oltás közben tizenegy gázpalackot is találtak, ezeket helyben hűteni kezdték. Veszélyes anyag a katasztrófavédelem szerint nem került a levegőbe.

Kiemelt kép: A helyszínen készült felvétel – Forrás: Facebook