Aki kicsit is jártas a vadászatban, az tudja, hogy mi a vadmegfigyelő kamera, legalábbis hallott már róla. Enélkül az eszköz nélkül manapság szinte képtelenség a vadállományt karban tartani és megállítani. Több fajtája van, ezáltal beszerezhetünk felhőbe képet feltöltő, videófelvételt küldő, valamint e-mailben fotót küldő típusokat egyaránt. Felszerelni, elhelyezni nagyon könnyű, a mostanában kapható modellek esetében a beállítással sem kell túlzottan sokat foglalkozni. 

Ebben a cikkben a vadmegfigyelő kamerákról írunk részletesebben. Kitérünk arra, hogy milyen alkalmazási lehetőségei vannak.

A vadkamerákról röviden

A Katonadolog Webáruház vadkamerái igen kelendő változatok, hiszen szinte minden vadász használ ilyen eszközt azért, hogy folyamatosan monitorozni tudja a terület vadállományát. A modellek olyan találmányok, amelyek ebben a korban végre lehetővé teszik az állatok viselkedésének vizsgálatát, megnézhetjük azok mozgását és életvitelét. Erre a természetes élőhelyükön van lehetőségünk, így nem kell őket zavarni abban, hogy jobban megértsük őket. 

A vadkamerákat általában fákon szokták elhelyezni, esetleg olyan természetes helyeken, ahol biztosan láthatunk vadakat, olyan állatokat, amiknek a mozgásáról végre többet tudnánk meg. Mivel sok esetben személyesen nem várhatjuk meg, hogy előbukkanjanak, ráadásul igen macerás és kellemetlen, így igen sok előnye van annak, ha valaki vadkamerát telepít. A készülék nem riasztja el őket, nem pihen meg, mindig nézi, hogy mi a helyzet a területen. 

Hol érdemes elhelyezni őket?

Aki nem informálódás vagy biológiai célból helyezi ki őket, annak nem mindegy, hova rakja az eszközt. Fontos alapelv, hogy mi, mikor, hol és hogyan történik a szabadban, így a vadász is könnyebben tájékozódhat. Az egyik legjobb megoldás kétségkívül a sózók környéke, itt ugyanis minden állat megfordul szinte, így feltérképezhető a vadállomány mérete, valamint az, hogy milyen egyedekből tevődik össze a csapat. Mindenképpen fára kell rögzíteni úgy, hogy azt lefelé irányítjuk, a hátulját pedig próbáljuk megtámasztani, így nem fordulhat elő probléma sem. 

Másik jó megoldás az agyarfák környéke, illetve a tisztítóhelyek, ezeken a területeken ugyanis szintén megfordulnak a vadak, így könnyen megvizsgálhatjuk a viselkedésüket és a korukat egyaránt. 

Népszerű vadkamerák

Napjainkban az egyik legjobb döntés, ha felhőbe képet küldő kamerát veszünk, hiszen így bármikor ellenőrizhetjük az adatokat. Nem kell terepre menni ahhoz, hogy letöltsük a képeket, de nem kell egyéb beállításokat sem végezni hozzá. Az UOVision vadkamera pontosan egy ilyen modell, hiszen nemzetközi SIM kártyával rendelkezik, könnyű beállítani, nem beszélve arról, hogy csak meg kell adni a készülék gyári és IMEI számát, így máris nézhetjük, mi van a felhőben.

A felvételek, képek, videók otthonról is elérhetőek, hála az egyszerű webes felületnek. Nem kell többé a helyszínre menni, hiszen a kamera 256 GB-os SD kártyával működik, így még a nagyobb felbontású fotókat is eltárolja.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.